Saturday, July 31, 2010

Inception Movie Best Deh!

Ehsan tiket free dimanfaatkan sepenuhnya dengan menonton Inception, filem diterajui Leonardo DiCaprio yang tak berapa hensem. kehkeh. Saya bukanlah jenis yang suka sangat menonton cerita serius atau yang kena banyak berfikir tapi pengecualian pada cerita Inception kerana cerita dia memang best. Itu pendapat sayalah walaupun ramai yang kata boring.

Saya menonton lewat malam.
Balik pukul 12 lebih, mengantuk habis esoknya sehari suntuk hidup saya dipenuhi dengan aktiviti kursus. Kerja-kerja juga, time berlibur bersama famili kena ada juga!

Thursday, July 29, 2010

Aktiviti Fruit Tree di 7 Eleven

Member saya duk promote Fruit Tree di 7 eleven. Info ni dapatnya dari facebook. Kebetulan tour untuk hari ini di kebanyakan kiosk 7 Eleven di Lembah Klang.
Tambahan pula laluan perjalanan ke Sekolah Anaqi dan Yana melalui dua 7 Eleven yang terlibat saya apa lagi singgah ler. Orang tak adalah ramai sangat. Beratur dulu ambil air percuma hehehe.

Lepas tu beratur lagi dan goncang pokok ini...kalau jatuh bola pingpong putih dapat kupon beli air Fruit tree (diskaun RM1.30). Kalau bola warna oren dapat cash RM500.

dan dapat 2 cop...kat tanganku yang lembut ini..

ni lah vouchernya...

dan inilah air Fruit Tree yang terbaru..(kecuali laici sahaja yang saya tak dapat try)
ada 5 perisa, pilihlah yang mana suka!

Hari ini Birthday Akid!

Berhempas-pulas saya menyiapkan kek cawan dan muffin untuk Birthday Party Akid kat sekolah. Dahlah semalam Amani merengek sepanjang malam sebab selsema. So seawal 5.30 pagi saya sudah bangun memandangkan saya perlu siapkan kek dan ada kelas pada pukul 9 pagi.
dan hasilnya dapatlah dalam lebih 70 biji kek cawan dan juga muffin!

Akid sudah genap 5 tahun hari ini..
Happy Birthday Akid moga sihat dan ceria selalu!
muah! muah!

Wednesday, July 28, 2010

Rezeki Hari Ini :)

Syukran rezeki dari mandi Susu Kumpul dan Menang dari Johnson n Johnson.

Barangan dari Disney Channel, Peraduan NSTP Wizards of Waverly Place

Photo You magazine dari Fotokem facebook

Adidas beg dari Rexona Contest..

RM100 Giant voucher dari kraft singles Contest.

ni tukar botol mandian lama kepada antabax 250ml.
tukar kat 1 Utama (new Wings)
sabtu dan ahad ni ada lagi...bermula seawal 10.30 pagi
p/s: lama dah tak tukar2 barang ni, rasa syokla pulak...hehe

Tuesday, July 27, 2010

Preview SALT kat Mid Valley

Saya ngan encik Hubby dating lagi..
tengok movie Salt kat Mid Valley..
2 tix's Nuffnang yang bagi..
terima kasih daun keladi..

Best gak cerita ini..
takde lah suspen tapi penuh aksi..
4 dari 5 bintang*****
p/s: me tengah menyusun jadual nak tengok preview terkini...best amat

Sunday, July 25, 2010

Meet & Greet Session With Cuci The Musical 2 Casts

Saya, Anaqi dan Yana ke Istana Budaya hari ini 25hb Julai 2010 pukul 3.00 petang..
Yep, saya menang GP untuk ‘Peraduan Cuci Macam Saya’ ..
Sangatlah best dapat berjumpa dan beramah-mesra dengan pelakon2 Cuci The Musical 2..

Pelakon dan pemenang GP..

Part ni paling best..makan-makan sambil borak-borak ngan pelakon CTM2

Diaorang memang kelakar...
Kelakar yang spontan dan semulajadi..
Kitaorang boleh gelak-gelak sakan kat situ..
Tengok gelagat mereka2 ini terutama Nabil..
Semasa penyampaian hadiah..
see saya yang slim kehkeh

Bukan main geng2 comperku Devi dan Dyat..
Say cheese.."candid ya"
Afdlin dan Harith Iskandar bersama Yana..

Potret I tengah mencuci ada kat situ hehe..
Sebelah potret I..potret Devi...
Saya dan Vanidah Imran..cantiknya Vee...

Bersama Jaclyn dan Nabil...

Hans dan Vee bersama Yana...

Hoho...terasa cam nak Krismas lak...
Dua bro' ini memang sporting abis

Nabil...dimana ada makanan disitu ada Nabil..
Dan anak-anak I memang minat Nabil.. :)

me bersama Pro-Compers....
So pass sikit aura kemenangan kat I sikit..heheh
Dari kiri Kak Azie (Kak Vogue)- ratu event, me (insan kerdil), Dyat (raja contest radio dan mag) dan Devi (ratu segala ratu hoho...duta melancong ni)
dapat 2 tix VIP (rm131 satu tix), lanyard dan pinggan perhiasan (betul ke nama dia gitu?)

Yessza..saya pasti menonton teater ini..
Best banget...
Cuma sayangnya Awie tak ada, dia on the way balik KL dari Sabah..
Thanks to Pos Malaysia...
Walaupun setem sudah naik harga...
Hoho

Saturday, July 24, 2010

Nutrition Month Malaysia 2010 Carnival & Malaysia International Toys Fair di Mid Valley


Saya dan anak menyertai Nutrition Month Malaysia 2010 Carnival di Mid Valley. Banyak aktiviti yang disediakan terutama buat kanak-kanak.


Ada sesi maskot beramah mesra dengan pengunjung kanak-kanak. Saya memang suka ambil gambar anak dengan maskot-maskot ni.

Sebelah karnival ini ada Malaysia International Toys fair 2010. Tapi disebabkan masuk kena bayar malaslah saya...


cuma saya sangat suka dengan aksi costume player ini...perhhhh..tak panas ke bang?..ahaks...I like bulu mata akak ni...lentiks giteww
see I like...
punyalah ramai....
sebenarnya banyak lagi..
ada tunder cat lah,
robin hood...
dracula...
tapi I malas nak kejar..
I kan low profile hoho
Sambil-sambil tunggu Anaqi dan adik-adiknya siap aktiviti colouring contest saya mengambil kesempatan berposing sakan dengan karakter animasi dan filem ini...cam poyo jer mukaku berkilat2..hehe
Beginilah keadaan dalam Hall, penuh dengan aktiviti kanak2 mahupun orang dewasa. Setiap booth pasti ada sediakan souvenir yang menarik takpun dapat makan/minum sample produk.
Yana dan abang bulat Vitagen...

Gambar Yana lagi bersama maskot Koko Krunch..
Gebu sungguh bulu kat badan dia kata Yana...hehehe
Aktiviti atas pentas, menari chicken dance..happy sungguh budak2 ni...
ni pula masa aktiviti ho la hoop...Lawak tengok Anaqi gelek macam M Daud Kilau.

Bersama karektor Darth Vader dan StormTrooper.
Antara filem yang I suka..
Macam biasa anak I kalau masuk coloring contest. Dapat saguhati, tapi oklah as long diaorang rasa fun buat aktiviti bersama adik-beradik...ok dah I pun suka :)
Ni pula gambar Anaqi menyertai pertandingan buat sandwich..
Dah macam chef alahai..
Antara goodies dan hadiah yang I dapat sepanjang berada di karnival.. Balik dalam pukul 4.30 petang.. memang letih..tapi....SERONOK!
Esok ada lagi,
Kalau U all nak pergi.
Banyak aktiviti boleh disertai,
Bersama famili yang dicintai.