Tuesday, August 31, 2010

Tukar langsir beli karpet sebab...

1. nak Raya
2. dah 3 tahun tak beli langsir dan karpet barusaya beli langsir rumah..Guna voucher Giant yang dapat dulu..
Beli warna hijau...kainnya lembut jer...
suke suke suke

lepas tu gigih mencari karpet sama kaler ngan langsir..
anak-anak pun semangat mengangkut karpet dari kereta ke dalam rumah..
see my new carpet....
I like...
raya tahun ni lebih ceria...yeay!

Sunday, August 29, 2010

MARI BERAMAL BERSAMA COLGATE-HOTFM

28/8/2010-Saya, Afiq dan Yana ke Wisma Penyakin sempena Mari Beramal Bersama Colgate-Hotfm.
Wisma ini terletak di Jalan Haji Sirat Meru Klang... (kami sampai lambat sebab makan buah langsat @ sesat) keh keh
Acara bermula pukul 5 petang
Dipecahkan kepada beberapa kumpulan untuk kegiatan gotong royong..
Saya dalam kumpulan AG..
So kitaorang kena gotong royong hias pondok berehat kat situ..
Bersungguh adik2 lelaki Penyakin memasang lampu pelita..
anak2 saya pun ikut bz bersama...bersungguh mendekorasi batang kayu pondok tersebut.. :)
AG paling bersungguh siap cari buah betik, buluh (ala nak bakar lemang)...haha
saya, afiq dan yana sempat berposing ngan AG..

Lepas tu ada acara buat bubur lambuk (ini anjuran HotFm)..
sambil mengodek sambil menyanyi lagu raya...hahaha

macam2 juadah hidangan berbuka ada disediakan dari nasi tomato, sate, murtabak, kuih-muih, abc, cendol dan banyak lagi-macam2 ada...

ni team fara fauzana..semua gegirl..happening sungguh kumpulan ini...

ni geng2 saya...kat depan Pondok Raya kami yang dihias cantik..
FBI n team kena hias dewan makan...

3 trio hos yang sangat happening... dari AM krew HotFM

best tengok adik2 ni buat persembahan...angguk2 geleng2..comel jer

lepas gotong-royong...
berbuka puasa...
solat jemaah...
kemudian sambung makan lagi dan prize giving...

saya and fafau...sempat posing dulu...
fafau ni sporting...saya sempat solat asar ngan maghrib ngan fafau...

saya antara 5 pemenang bertuah yang memenangi hamper colgate bernilai rm200
cam dapat 2 tahun stok ubat gigi dan berus gigi...plus beberapa barangan colgate yang lain..
suke suke suke

dan anak2 saya dapat goodies bag dari colgate...
sangatlah best buat aktiiviti seperti ini di bulan puasa..
anak2 saya tumpang hepi sama..
Wisma Penyakin memang terurus, lengkap kemudahan dan kalau dibandingkan rumah2 anak yatim yang saya pernah pergi kebanyakan diusahakan atas ehsan persendirian..
terima kasih Colgate! trimas HotFM! Anak2 Penyakin uols the best!
p/s: ni antara punca kenapa saya ngan hubby terpaksa split berbuka puasa pada hari ini..anak2 pun dibahagia sama..kehkeh

Majlis Berbuka Puasa mStar

*sebelum berbuka chef zam buat demo memasak dulu

Tarikh: 28th Ogos 2010
Masa: 6.00 petang
Lokasi: Bara 1 Bistro, Lot G9 & G10, Axis Atrium @ Axis Pandan, Jalan Cempaka, Taman Cempaka, 68000 Ampang, Kuala Lumpur.

Saya tak dapat join event di sini... sebab saya ada event lain...
so cik Hubby (baru balik dari kuantan sampai kul 4pm), akid, anaqi dan SIL join event ni since saya ngan hubby menang dari mStar (the star dalam bahasa melayu)...banyak artis yang hadir antaranya mawi, ekin, diana danielle, mila, fizo dan ramai lagi...
Nisah yang sangat hepi....
Anaqi ngan style rambut ciptaan sendiri...
Akid ngan posing trademark dia...
Akid dan chef zam...
Akid (nampak mata ajer), Anaqi dan chef Zam... :)
see... banyaknya food... my hubby kata cam biasa2... tapi not for my sons.. dua-dua kata.."sangatlah best mummy" "macam2 kitaorang makan"... blablabla
tapi gambar ngan artis lain satupun takde... my hubby jenis malas nak bergambor.. hoho..

Saturday, August 28, 2010

Berbuka Puasa Bersama Radio Era di BoraOmbak

Hari Jumaat malam Sabtu 27/8/2010 saya menghadirkan diri bersama suami di BoraOmbak untuk mewakili kawan yang tidak dapat hadir atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan...heheh
Memang banyak makanan kat situ...standard perut bulan puasa...bukannya boleh makan banyak mana...tapi paling makanan yang saya rasa paling best kat situ ialah pengat pisang...harum dan sedap rasanya...
Harga buffet kat sini takdelah mahal sgt..dewasa RM45 dan kanak-kanak RM30...

pilihan mee dan sup yang pelbagai, kambing, ikan, ayam bakar....

*meja kami yang betul2 depan stage
memang hari ni KL jammed teruk...mujur cik hubby drive so banyak lokasi lah dia main cilok2..mana2 jalan masuk semua tersumbat ngan kereta...akhirnya kitaorg tiba dekat pukul 6.30pm, tapi team dari radio era tak sampai lagi...kebetulan hari hujan so berpindah-randah gak meja...tapi no hal..janji boleh makan dengan selesa.. :)

ni antara makanan yang sudah selamat didalam perut ku...

act..event ni sempena contest "kesegaran bersama Johnson dan Era"...so ada 10 winners... my fren one of the winner...dapat hamper Rm200..
kitaorang balik awal since my hubby kena gi temerloh malam tu juga...projek dia ada problem.. :(
p/s: Ruha-berat deh hampermu itu...huhu..anyway thanks ya!

Friday, August 27, 2010

Hadiah....Hadiah....Minggu ini

Meh terjah apa saya dapat untuk minggu ini.. sun shade Despicable Me dari UIP facebook (hantar video anak)
barangan Clarin dari majalah Shape berharga RM200 (cam tak sampai jer value ni)

voucher Rm1oo dari Tesco contest masakan...

thumb drive dan lanyard Pacific Series, astro.com.my (special prize)

produk bio-life rm100, gambar tersiar dalam majalah the child july... i tak pernah beli mag ni, belek kat MPH nampak emel untuk dihantar penyertaan...ngeh ngeh

wireless walkman dari sony...cool kan walkman ni..menang dari anmum.com.my...i nominate my hubby untuk best dad..so terkena juga slogan"best dad" itu..ahaks

Thursday, August 26, 2010

Two moons on 27th August 2010

Salam all,
on 27/8/2010 = Nuzul Quran.
Planet Mars will be the brightest in the night sky starting August. It will look as large as the full moon to the naked eye. This will cultivate on Aug. 27 when Mars comes within 34.65M miles off earth. Be sure to watch the sky on Aug. 27 12:30 am. It will look like the earth has 2 moons.
The next time Mars may come this close is in 2287.
Share this with your friends as NO ONE ALIVE TODAY will ever see it again.
(from my mail)

Ramadhan ke 15, Berbuka puasa di Kenny Rogers

Encik hubby memang dah plan...
Nak bawa anak-anak berbuka kat luar (at least sekali)..
memanjang makan kat rumah...boring gak..
tapi memandang waktu Maghrib tu pendek...
kami decide berbuka ala kadar kat rumah..
Lepas solat maghrib baru keluar makan..
saya buat sardin crunchy roll *gambar di atas ya..

Pergi 1 Utama, memandangkan banyak pilihan kedai makan kat situ..
Finally decide makan kat kedai Encik Kenny...anaknya Rogers ahaks

ada muffin, order dessert ais krim

macaroni cheese untuk anaqi..(nak tambah kalestrol badan kah?? )

set 1/2 barbeque grilled chicken with 3 dishes side untuk Akid dan Afiq

set 1/4 chicken with 3 dishes side untuk Yana...

memang happy anak2ku itu sekali-sekala menghirup udara sejuk setelah sekian lama tak keluar berjalan malam :)
jumlah bil makan untuk malam itu, RM84.05....(ni kalau buat belanja dapur cukup seminggu) hik hik