Posts

Showing posts from September, 2010

Jadi ahli Kedai Kek King's Confectionery, besar penjimatannya!

Image
Pagi2 saya sudah terpacul di depan pintu kedai kek Seksyen 14...sebelum kul 9am..kedai dah bukak dah...sangatlah hepi sebab saya janji ngan Afiq nak beli kek coklat dan bawa ke sekolah dia (nak sambut belated besday plus jamuan hari raya :p )

Alang2 saya join jadi ahli ~RM20 setahun....mahal...agaknyalah sebab kalau 'jcard' renewal setahun baru RM5..banyak gak benefit lak...tapi bila saya belek harga kek dan roti untuk member Kedai King's...memang jauh beza...tersangatlah murah...memang berbaloi..terutama kalau anak ramai cam saya yang tiap2 tahun kena sambut 5 hari jadi anak, 2 hari jadi mak bapak..tu belum kek anniversary dan segala bagai...(memangnya selalu saya buat sendiri tapi hanya untuk makan kat umah, kalau untuk dibawa ofis atau sekolah saya beli~cam seganlah sikit sebab kek yang saya buat rupanya agak huduh hahaha). Selain itu kita dapat kupon dengan potongan diskaun macam2 lagi...boleh guna sampai tahun depan.
Ni kek untuk Afiq, harga asal RM55, saya beli RM34...…

Hidup tanpa maid...

Image
*Potret kenangan Amani dan Afiq bersama Yati. Cam kena dera jer tengok Afiq menangis...
Memang sejak dari anak pertama hingga keempat saya tak pernah ada pembantu rumah..
Cuma ketika saya hendak melahirkan Amani, saya berhasrat untuk berpantang di rumah sendiri memandangkan mak saya tidak berapa kuat dan agak sibuk.
Kebetulan my SIL ada dua maid dan sayapun meminjam darinya...
Saya memang sangat risau bila ada orang luar di rumah memandangkan banyak cerita yang tidak baik mengenai pembantu rumah...90% adalah cerita negatif~maid larilah, maid pemalaslah, maid mencurilah....tapi memandangkan saya betul2 perlukan pembantu saya dan suami pinjamlah maid SIL. Namanya Sriati, anak2 saya panggil kak Yati...Orangnya OK, takdelah malas, rajin, anak saya agak mesra dengan dia, bla bla bla
Yati bekerja dengan saya selama 3 bulan lebih dan kemudiannya terpaksa dihantar balik ke agensinya semula..
ok full stop ... :p


*Anaqi menyempat sambil jaga Amani layan facebook, Afiq bajupun tak pakai lagi!
dulu sebel…

Raya Sakan Di Petang Ahad!

Image
Hujung minggu lepas along (my SIL) & famili datang umah I...bermalam 2 hari, macam-macam aktiviti kami lakukan satu famili. Since mood raya masih menebal lagi, so kami berjalan sakan menziarahi sanak-saudara yang tinggal di kawasan Selangor.
Antaranya ke rumah anak Cik Na' (jiran rumah mek kat Kg). Kebetulan dia baru balik dari England (wife die belajar kat sana), dapatlah berjumpa dan merasa masakan air tangan wife sendiri..hehehe...waktu makan kul 3.00pm

Ni part paling digemari oleh anak2 I dan cousin2 mereka...Ambil tiket..ambil tiket...sebelum balik...beratur baik jer tingkah laku masing2...

Lepas tu kami bergerak ke Shah Alam, kat Kampung Kebun Istana, Batu 3. Kat sini ada dua rumah saudara (sepupu my MIL). Rumah abang Fendi dan Pak Mat... Mula2 makan kat rumah abang fendi- roti jala dan mee jawa (kul 4.30pm)... Kemudian Pak Mat ajak pergi Restoran dia sebelum ke rumahnya... Sampai kat Restoran Rejab Tomyam (atas bukit ni)... anak2 main kat taman... Pak Mat order kat staff…

Hadiah/Souvenir minggu ini :p

Image
Hamper Larrie bernilai RM180 dari Ruangan Ratu Berita Harian.
I ingat nak amik kasut hubby, tapi PIC kata since winner nama pompuan so hadiahnya kasut untuk pompuan. Masa amik hadiah memang dia dah pilihkan kasut jenis apa dengan kalernya sekali...huhu...apapun I suke ajer :)

Pose and win contest (online) dari Kotex.com.my. Saya antara 10 pemenang hadiah utama. Dapat barangan kotex RM50, 2 tix gsc (open tix) dan thumb drive.

souvenir dari Cacah. Since dia menang hadiah saguhati Dairy Champs contest, dapat berkaton minuman brand ni...grats ya!

souvenir dari shiseido. Hasil kaji selidik dijalankan oleh Blu Inc. Cinonit jer barangnya nasib baik barangan tester mahal. ngeh ngeh. ok done!

Prize Giving Ceremony; Perfect Match Contest

Image
Saya disini..untuk mengambil hadiah kebetulan kilang F&N berdekatan dengan rumah saya :)
siap ada jamuan kecil-kecilan... sangatlah best terutama bila perut memang lapar yang amat! (me tak sempat breakfast)

paling best dan meninggal kesan di hati 3 layer tea.. pehhh memang tak puas kalau minum segelas...

First prize winner, Puan Norzalilah (dari Kemaman Terengganu) dapat set mangkuk Corning ware RM695 dan barangan Habib RM10k.. kebetulan saya satu meja ngan famili Puan Norzalilah so rancaklah kitaorang bercerita. Rupa-rupanya suami dan Puan Norzalilah memang kaki contest..ngeh ngeh...tapi hadiah diaorang hebat...kebanyakan GPnya...hadiah paling best menang pergi Europe, dapat kerusi urut OSIM (Jacobs) dan banyak lagi. Suami Puan Norzalilah ni memang dari zaman bujang aktif bercontest. Puan Norzalilah caterer so banyaknya barang yang beli memang dia akan guna samada untuk masakan, jualan dan sebagainya.

Saya antara pemenang2 no.2 dapat set Corningware RM695 :) Terima kasih kepada kak …

YeYe Saya Antara Pemenang Giveaway Super Dooper Kawaii Mommy & Lil' Ones

Image
hadiah blog contest yang kedua untuk bulan ni :) Saya sangat suka beg sebaguna ini. Comel ajer. Banyak kegunaan senang nak di bawa ke mana-mana. Terima Kasih Ms Diah.
then sumbat beg dalam poket strawberry jadi sebesar ini. Masuk dalam handbag, Cutekan!

Girly Thingy :)

Image
Teruja habis saya bila jumpa booth yang banyak items girly..terutama yang warna pink.. Kebetulan kedai ni buka booth kat ground floor di Ampang Point, siap ada promotion best buy, less sampai 70%.. naik rambang mata pilih...untuk my Yana.. Plastic beg dia sangatlah cute miut... 2 beg saya borong u... pencil case untuk Yana RM10, pesan saya "Pakai tahun depan ya Yana"

so beg ni saya beli untuk Yana...after less harga jadi RM15

Beg ini untuk Adlyn (cousin yang paling rapat dengan Yana), harga RM15

beg ni...untuk mak Yana... ngeh ngeh comel kan...suka I... sesuai tak sesuai belakang kira..janji dalam hati berbunga2 ada taman gitu!
Harga RM20
ni pulak beg sekolah anaqi... belum cukup setahun sudah begini jadinya... nak kata banyak sangat buku...takleh lawan kuantiti buku Yana... adeh....pueh lah selongkar stor cari beg2 yang mana boleh pakai.. :p

Alhamdulillah Saya Adalah Pemenang Megahasz Giveaway #3/2010

Image
hi
hi hi hi
dap dup dap dup
yippee...alhamdulillah...
sudah menjadi rezeki...
terima kasih yang mencabut undi...
:) suke suke suke



saya memang meminati Wardina Safiyah...so bila dapat ole2 tulisan Wardina memang hati ini sangat gumbira. Terima kasih Aishah untuk hadiah giveaway yang best ini...ohhh tak sabar nak baca dan katam buku ni..