Baby & Junior Fair 2011 - Day 2

Hari kedua Baby & Junior Fair 2011, saya kembali lagi di Hall3 Mid VAlley. Tapi kali ini untuk menyertai "Shoe Painting Competition" anjuran Pallas dan Pelikan :)
See my lovely fren Ezna and her daughter Dania, with my kids...
Time ni tengah get ready untuk mewarnai... n sempat Amira aka ibu emir sapa kami kat situ...
(p/s: sowi Mira, sempat say ello2 jer... ngeh.. tengah nak fokus untuk mengaler).
Antara peralatan melukis yang disediakan oleh pihak Pelikan...
Dan hasilnya... yang merah itu Anaqi punya, kuning Yana punya... Tapi boleh katakan 70% saya yang mendekorasinya dengan bantuan Yana juga. Anaqi rasanya dia kaler line bawah kasut dan 2 bentuk love je. Lepas tu bz duk layan adik2 lelakinya bermain... Tapi semua peserta memang parents mereka yang buat, tak pun 70-30... hoho. Ni kes mak bapak yang terlebih excited mewarna :p Cam saya lak dah terlebih excited, terlebih comot, terlebih uduh.. huhu nasib baiklah my kids tak bising...
Sebahagian hasil kerja kreatif peserta... cantek kan?
Antara hadiah yang disediakan... Me dapat jamu mata ajerlah...
Sementara menunggu result amik gambar ngan maskot Gambang water park resort...
Semua peserta shoe painting kategori 7-12 years old...
Anaqi, Yana dan Dania... Dengan cenderahati dari pihak penaja. Overall, hmmm malas nak komen berbanyak deh, my kids punya dekorasi memang tak cantek, so saya takdelah rasa ralat sangat... Cuma cam perasan kasut yang dihias dengan extra hiasan inisiatif peserta rasanya cam disqualified. Sebab saya tengok banyak lagi gak kasut yang cantek2 tapi ada hiasan tambahan tak terpilih dan sangat jelas dengan RULES & REGULATION No. 5"Own Decoration Materials are Allow"... Tapi tang bila baca pengumuman result dia announce macam tak leh buat tambahan dekorasi, kalau ia pun buatlah announcement sebelum acara bermula... hmmm
Ini ajer yang dapat sempena duk berkampung 4 jam kat situ... huhu..
Dan to Ezna thank you very much dear (muahhh) ~poster dan kad pemain bola dunia.. Siyes cantik dan sangat berkualiti... Anaqi suka sangat walaupun dia tak kenal ngan player football itew...
p/s: Capet ehh minggu ni... Besday Yana 16 Jan (Sunday) so tengah plan nak masak special and bakar kek...

Comments

Mama Zharfan said…
bila geng comper bertemu geng comper hehhe
kagum dgn u ayu sbb u rajin event gini :) me tak serajin u --setakat pegi baby fair tu rajin lah hehhehe nak take part mcm kurang inisiatif
suzz- nak join event yang lecehnya masa lah..kena berkampung kat situ..biasaya akan delay ..tu belum tunggu time penyampaian hadiah..my huby cam malas nak ikut klu ada event gini...dia cpt boring
Wansteddy Tales said…
ada kategori ya k.ayu? kalau suh damia lukis kasut pegi mana, lantai dia buat grafiti! aahahha... cambesh pulak. wan xdan pegi kejarkan sogo membar day. tp quit frust jugak, xde la murah mana pn :(
Mknace said…
:) :) :)
kreatif
terbaeekkk!!!!

singgah pagi dari mknace unlimited
wan- 2 kategory 7-12 dan 13-15...la ya ke sogo sale tak besh spt yg disangka huhu

Mknace :) :)
Ayu, tak sempat bergambar dengan u.....komen lelebey pasal contest ni i malas tapi i rasa cam i dok kat Beijing la.....they all dok Malaysia ke dok mana??
Em's Family said…
Ini ajer?? banyak tu..

its ok, tapi even though i tak bertapa lame kat situ.. ive seen they spoke more in chinese rather than english.. confuse jugak.. event ni actually target dia certain kaum je ke??
amira- tu lah...me pun confuse gak..ni belum talk kat atas pentas mmg all out in chinese...me duk nganga jer lah

Popular Posts