Bila Budaya Ke Kelas Lambat Berterusan..

Hampir 10 tahun saya mengajar, beginilah jugak perangai sesetengah pelajar..
Datang lambat dari "guru" yang nak mengajar..
Angin tak? Ohh tak saya seorang yang cool..
Kalau kelas mula pukul 8.00 pagi dan 8.05 pagi hanya 2-7 pelajar yang datang saya akan teruskan mengajar. Ilmu pelajar yang datang awal dan lewat tak sama..
Betul tak Dedet..wakkakaka...

Ni lah terapi terbaik bila student datang lambat ke kelas. Layan coklat berbanyak. Jangan silap haribulan kena diebetis sudahler. Banyak tak stok coklat khas untuk saya di pejabat? Wohoho. Dah makan banyak kecoh-kecohlak nak kuruskan badan. Tak rasional langsung :p

Comments

Mama Zharfan said…
me paling tak suka kalau dpt kelas pukul 8 sbb jd terkejar2 heheh kalau pukul 9 nice :)
Kaseh said…
uishh dasyat terapi tuh..
Amanina said…
budak2 zaman le ni memang berjaga malam. pagi2 die tido. haha
Hermit said…
ye betul tu Mi... datang awal ilmu lebih.. kalau rasa nak lebih lagi, kasi fail je subjek tu, Ulang Matapelajaran so leh belajar 2 semester subjek sama, berganda2 la ilmunya wakakaka..
suzz- samalah suzz, pukul 8 semua jadi kalut

kaseh- dasyat tak dasyat...ngeh

amanina- logik gak kan.. :p

hermit- hoho resepi kejayaan kah
dulu penah ada kelas start 6.30 pagi huhu
ezz- pagi2 ezz...biar semuanya bangun dengan fresh...huhu

ila- fuyohhh..hebat tul
Hermit said…
resepi kejayaan?.. wohoho.. agak2 takleh score trus fail-kan je subjek tu, ambil balik next semester... belajar untuk pandai, bukan untuk lulus peksa je (alasan) wahahaha...

Popular Posts