Cuci Kereta Touch n Go

Semasa saya isi minyak di stesen minyak BHP area Subang Jaya, (berhampiran dengan Kompleks Sukan 3K~dekat gak ngan Sekolah Dania, anak pompuan ezna) saya ternampak iklan ini "Isi Minyak RM20 diskaun RM1 untuk cucian kereta".
Yang mana tempat cucian kereta betul2 terletak di sebelah stesen minyak. Tapi cucian kereta ini jenis kita drive-thru dan dicuci secara automatik oleh mesin sambil diselia beberapa pekerja Bangladesh :p Untuk cucian jenis kereta biasa harganya RM3, saya dapat diskuan RM1. So jumlah yang perlu dibayar untuk cuci sahaja RM2, murahkan? :)
Saya yang begitu jakun di dalam kereta melihat bagaimana kereta dicuci dari luar... Syiok pasang lagu dan terasa damai jer tengok air mencurah-curah kat badan kereta.
Part ni saya kena tegur ngan pekerja bang-la la kat situ. Mana taknya kat signboard dah jelas2 tulis "Free gear kan kereta anda, tidak perlu menekan minyak". Saya pula cam tak reti membaca/tak reti bahasa, drive masuk cam biasa. Sampai kena ketuk kat tingkap kereta oleh salah seorang pekerja bang-la la. Hai ya dey jangan tekan minyak ya! Ops sowi :p... Jakunis in the car. Hohoho...
Lepas cuci tak sampai 6 minit, saya pun minta vakum dalam kereta sekali. Maklumlah nanti Suziey (kes kitaorang nak gi mengedet ngan Mama Tisya) nak naik kereta cam seganlak tengok keadaan kereta yang tak bersapu berbulan lamanya... huhuhu
So bila dah vakum tambah lagi RM4. Total semua RM6, boleh claim tak Dedet? Huhu

Comments

atiqa aris said…
wah xpenah jumpe ag cuci keta pakai mesin,cm best je.nk try la.hehe
atiqa- best gak cam tak membuang masa :)menunggu keta dicuci
Mama Zharfan said…
sgt besh dan murah tu ehhehe
ada mokhtar said…
susah la nak jumpa ni kat jb.. huhu
Hermit said…
can2.. as long as u have receipt mah, i only entertain genuine claim, no berfoya2 claim ek hehe..
wah.....:-) rasa kat simpang tu kan?? ngeee.....
suzz- ssh nak dapat harga cam ni kat KL

ada moktar- kat kl pun jarang jumpe

dedet- not foya2 lah..huhu

ezz- yeszaaa....