Sunday, January 23, 2011

Jom Dansa Bersama Lisa Surihani!

Ohh well, saya secara suka-suka telah mendaftarkan diri untuk menyertai acara ini pada hari Sabtu 10 pagi di Celebrity Fitness Bangsar Village II.
Tapi bukan saya seorang bahkan bersama 3 rakan baik saya... Huhu Ruha, Ezz dan Amira. Kitaorang memang bersemangat nak belajar cara menari tarian "salsa".
See Lisa Surihani yang cun melecun. Masa ni tengah belajar menari dengan teacher Azura (yang pakai sleeveless kaler biru).
Ini saya ler. Wah, saya menari salsa cam menari ronggeng. Tapi bestlah. Rasa fun sesangat sebab tak pernah menari tarian style ni. Eh, cam eeh biasa menari ya. Rasanya saya last menari zaman sekolah, itupun tarian zapin, melayu segala bagai.
Antara peserta dansa yang lain..meriah kan??
Aksi estrem dalam salsa digayakan teacher Azura dan Lisa. Pehhh, tak sakit pinggang ke? Tak berani eden nak tiru dik non.
Bila berdiri sebelah cik Lisa yang manis nampak saya gemuk dan comot. Hahaha... Tapi cik Lisa ni memang cantik dan kecil molek orangnya.
Ni geng 3 mak dara dan sorang anak dara bergambar ngan teacher Azura. Muda lagi teacher ni baru 28 umur dia. Seorang yang ramah dan murah ngan senyuman. Teacher Azura akan mengajar bila ada jemputan ajer.
Amira tiba-tiba jadi glamer pada hari itu. Hahahaha. Sebenar-benarnya sebelum Amira ditemubual saya sempat kuar statement "Hishh I nak melarikan diri dari segala reporter kat sini, segan aar kalau masuk TV". Belum habis ayat seterusnya Amira terus kena sapa wakil dari pihak TV3 untuk ditemubual. Tak dapat den nak menolong. Haha. Cuma tak tahulah reporter Tv3 ni dari rancangan mana. Mungkinkah Buletin Utama, Remaja, Fuhhh takpun Melodi... Ngeh... Takpe Mira kalau I ternampak you kat TV3 terus I ello U... :p
Part ni mesti ada, makan time. Memeriahkan jemaah berdansa.
Ni yang apa saya makan... Sikit tapi still tak habis sebab kek cheese strawberry-nya terlalu masam... huhu
Dua pemenang penari terbaik bersama Editor Majalah Cosmopolitan dan Lisa Surihani. Salah seorang pemenang partner menari saya. Hik Hik.
Barangan Garnier dan Buku Catatan Cosmpolitan merupakan ole-ole yang dibawa pulang sebagai kenangan. Beshla dapat lepak ngan kengkawan walaupun sekejap sahaja tapi memang menyeronokkan. Cuma abis kelas saya cam tergesa-gesa balik sebab mengenangkan my Amani dan anak-anak lain dijaga oleh Mak seorang. Tapi rupanya bila sampai rumah my mum, dua2 adik saya itu ada. Ceh, kalau tahu kondisi itu alangkah baiknya saya melepak jap bersama Amira dan Ezna. Or maybe next time kot, di Mid Valley ya :)
Apapun terima kasih kepada Majalah Cosmpolitan kerana sudi menjemput saya dan kengkawan untuk belajar dansa Salsa. Dan Lisa Surihani memang besh dan sporting dan tak heranlah kenapa beliau still menjadi artis feveret saya setelah sekian lama :P
p/s: Jom Salsa

9 comments:

mama tisya said...

bestnye dpt jmpe lisa surihani sambil bersalsa...kalo tk amy pn dpt tp apakn daya tkleh nk join

Em's Family said...

Ayu.. thanks for the invitation.. kiterang lepak pun sekejap jer, sementara tunggu Ezz's hub datang.. tapi nanti2 kite keluar lagi :) agree.. Lisa cun betul :)

Ummi Dania Yasmine said...

Best Salsa ni. Kejap je dah peluh :-) Thanks to ayu sebab menjemput....ngee :-) Best yang tak terucap bestnyer....he he....jom lepak lagi nak???

Mama Zharfan said...

sedih tau me sorang je tak de dlm geng tu :p

AyuArjuna BiGoshh said...

mama tisya- tapi amy, insyaallah klu ada rezeki lagi ayu akan panjangkan lagi :)

mira- tu ler kan...cam kejap jer tak puas bergossip takpe mira bulan 2 sem 2 berakhir so I agak free nanti kita dating lagi...

ezz- mmg tgh plan nak lpk ngan u ni..nanti apa2 I ello ok..

suzz- ala suzz jgn sedey2...ada nanti rezeki mana2 event kita joint sama2... :)

Wansteddy Tales said...

selepas slim 1kg dia bg naik 2kg! hahahha kalau wan yg pergi melantak para2 cheese cake smpi muntah la jawabnya. peminat cheese cake <----- hahhaa

AyuArjuna BiGoshh said...

wan- hahahahha...a'ah menari penat2 lepas tu makan tak hengat :p

ruha said...

mekasih kerana ajak yer kakak, pas tu pinjam kasut n antorkan ai g lrt, kawan2 akak suma best2 belaka walaupun baru kenal hehe, jasamu ku kenang jua :)

AyuArjuna BiGoshh said...

ruha- no prob ruha.... :)