Tuesday, January 11, 2011

Kereta Idaman Saya vs Kereta Idaman Keluarga

Tada...........
Kereta Peugeot 5008..
Cun seh, secun harganya yang menghampiri RM160k
Ruangan dalam... sangat kompak seperti memandu kereta biasa... I like....
Lepas tu kalau askar-askar ni nakal... boleh duk belakang sekali...
sekali lima-lima boleh masuk... Ho Ho...
Saya memang berkenan... tapi beli kereta ini umpama membeli 2 biji Citra...
Beli ke tak? Hmmm... Memang cantek dan puas hati... tapi tang servis dan spare part mesti mahal gila baban-nya, adehhh...
So ini memang kereta idaman keluarga... :)
Tapi saya secara personal suka kereta ini...
Warna kemasan dalaman coklat, cantek...
Tempat simpan bumbung yang esklusif...
Sebab bumbung boleh terbuka dan tertutup...
Tapi Malaysia panas deh... lagi2 kalau drive kat bandar KL tak relevan langsung dengan sesak dan jerebu. Lainlah kalau umah tu tepi pantai, laluan perjalanan redup dan nyaman... Mesti masa drive syoknnya pipi disapa angin sepoi-sepoi...
Model Peugeot yang tak seksi...
Ini kereta idaman saya... Kalau single dan terlebih kaya cam dah tak tahu duit nak bazir kat mana... Silakan membeli kereta ini ya, Peugeot 308cc...
Cam saya... Letakkan nama kereta ini dalam senarai kereta idaman cukuplah..
Saya lebih bahagia naik kereta besar dan luas dari kereta cukup gaya tapi sempit yang kronik... Huhuhu

9 comments:

Kaseh said...

peugeot mmg besh babe........

AyuArjuna BiGoshh said...

besh...bergaya tapi cam kena kaya..hahah baru kemampuan tu ada :)

Mama Zharfan said...

me suka SUV ajer hehehhe and apa2 yg nampak sporty --hati mesti muda babe hahaha

yatie sawanila said...

mmg lawa tapi RM kena lawa gaks...

AyuArjuna BiGoshh said...

suzz- SUV mmg sporty...n cun tapi cam famili yang ramai still tak muat ngeh

yatie- mmg kena lawa poket money :p

ariz azali said...

madam cuba tanya pasal ezay ttg Peugeot. hahaha

AyuArjuna BiGoshh said...

ezay ada peugeot merah kan...huhu

mama tisya said...

cun2 kete idamanmu tp tula kalo ank rmi kena cr kete beso ler kn

AyuArjuna BiGoshh said...

mama tisya-...ya betollll...lagi2 diaorang semua nak membesar mmg keta kena besar huhu