Monday, January 24, 2011

Rantai Emas + Loket Poh Kong Buat Yana

Sempena dengan kemenangan voucher bernilai RM750, saya dengan mood hepinya mengajak Encik Hubby ke Poh Kong One Utama pada petang Khamis yang lepas. Asalnya untuk pergi survey barangan kemas kat situ. Tapi disebabkan promoter di Poh Kong sangat meriah dengan tawar menawar. Saya rembat jerlah yang mana sesuai dengan nilaian voucher yang saya ada.
Yana yang begitu excited di depan pintu Poh Kong al-maklumlah barangan yang hendak dibeli akan menjadi miliknya. Senyum lebor-lebor ya :)

Ini yang saya rembat buat Yana. Mula2 masa membeli saya tak inform pada promoter yang saya akan gunakan voucher. So memang saya tekan habis-habis sampailah untuk 2 barang kemas dapat harga RM770. Then, saya mintak kurang lagi..paling kurang saya bole dapat RM760. Tibalah masa membayar saya keluarkan voucher. Ngeh :p tambah 10 hengget jer. huhu.
Yana bersama rantai dan loket barunya. Mummy pun boleh pinjam gak. Cam sama saiz jer...Heheheh...

15 comments:

mama tisya said...

wah yana dpt loket..cantik..kita tk pernh bli emas kt habib ke,poh kong ke..slalu bli emas kt klate je

Ummi Dania Yasmine said...

emas selalu beli kat Poh Kong tapi org kata emas kelate lagi kuning. How far is true? tak tau la pulak....

[-suziey-] said...

best btl hadiah..haih..murah rezeki..

pstt..meriah btl aktiviti berdansa tu..hiks..

AyuArjuna BiGoshh said...

mama tisya- kita pun first time beli kat poh kong...klu beli pun samada kat kelantan tak pun wah chan....

ezz- tak tahulah lebih kuning ke apa...tapi MIL selalu beli kat peraih emas harga lagi murah

[suziey]- alhamdulillah..mmg sonok berdansa salsa :)

Devi da Lil' DeviL Photography said...

hahaa...sama la cara kita menggunakan voucher..jgn sekali sekali bagitau mereka sebelum mendapat harga yang berpatutan. hehehee

AyuArjuna BiGoshh said...

Devi- ni I belajar dari teknik U lah ..hehehehe..thanks ya sharing info pasal tukar voucher travel hari tu :)

Mummy Zara Sofea said...

bestnye dpt voucher poh kong..

sawanila said...

cute... nya and bestnye dapat voucher..

mcm I punya loket jer :) tapi bukan mas kuning...

Mama Zharfan said...

siyes sgt comel!! i like :)
beshh nya menang voucher tu--me tak penah menang voucher brg kemas :p

masa me kawin, cincin+bracelet me beli kat poh kong wangsa maju :)

AyuArjuna BiGoshh said...

mummy zara sofea- alhamdulillah first time me dapat ni :)

yatie- sama kot ..ngeh

suzz- ni first time I beli emas kat poh kong...harga emas dah naik la ni :P hmmm...ni pun first time me mng vou brg kemas :)

Wansteddy Tales said...

memang beshhh! sweet sngt kat Yana pendant love2 tu :D

AyuArjuna BiGoshh said...

wan- terimas auntie wan...mak die wakilkan ni hehehehe

Cute MuM said...

bestnya... bilalah dapat belikan rantai untuk Dania...

AyuArjuna BiGoshh said...

cute mum- insya allah satu hari pasti ada rezeki...tunggu jer :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

jangan tunjuk vocer lain kalikan? ayulah yang mula2 buat ila join contestmontest ne!! mmg buat ila terujalahhhhhhhhhh