Monday, February 14, 2011

Bercanda di Pasiran Pantai Remis :)

MUKADIMAH STRESS:
Wassup Wassup...
yo yo...
Tengah bengong la ni...banyak assignment student sudah menimbun atas meja keroje..apesal kalian kasi sangat2 last minit nak tersembul bijik mata membaca sambil menanda..

ISI2 PENTING: (Berkaitan ngan tajuk posting ya!)
Korang suke ta dengar lagu arwahyarham Sudirman feat Anita Sarawak
Bercanda di pasirann pantai** lagu dolu2 ni tapi saya bukan jenis suke gi dating kat pantai yek...tak de dating2 ni..mak saya garang weh...heheheh

( 1 )
( L: )
Bila tiba di pasiran pantai
Ombak menuju pantai merindu

( P: )
Bila tiba waktu untuk kita
Melafazkan rindu yang bergelora

( L: )
Sayangku aku rindu akan harum rambutmu
Berjurai bagai bayu/layar di langit biru

( P: )
Sayangku aku rindu akan belai tawamu
Semerdu bayu yang lalu huu...

( L: )
Cintamu sehebat laut yang luas
( P: )
Sesegar ombak yang memutih

( L: & P: )
Bercanda di pasiran pantai
Kita bersama memadu asmara
Cinta setia

( L: & P: )
Bercanda di pasiran pantai
Kita bersama memadu asmara
Cinta setia ( pasiran pantai)

( ulang dari mula ) kredit dari sini http://www.liriklagu.com/liriklagu_s/Sudirman_BercandaD.html


ops berbalik pada tajuk asal, saya ngan famili ke Pantai Remis Kuala Selangor masa cuti CNY yang lepas. Ni citer basi tapi "still fresh in my memory"...meh layannnzzz
cuba teka ni apa kengkawan??? OK semua tak tahu..Ini adalah tiram satu biji 1 hengget ajo. Ada berani makan?? Saya tak gemar tapi laki saya suke, tapi bini kata NO...tak de saper yang reti masak so tak beli ler..hehehehe
kerang yang agak besar dan memang segar terbaek dari pasiq laut...sekilo RM2...saya beli sekilo ajo...hoho
lala atau kupang...apapun fresh-fresh. Sekilo 4 hengget ajer...saya beli sekilo :)
ikan masin pelbagai jenis yang slim, debab semuanya ada, ikan perkasam, udang kering pun ado (tapi takleh lawan yang sarawaknya)...saya rembat dalam RM10...6 plastik=Rm10...
cam biasa barangan kat tepi pantai mesti ada layang2, spek hitam, topi dan macam2 lagi. Anak saya memborong kapal terbang kertas.
Siap pakcik yang tukang jual pun boleh layan anak saya memasang dan test baling kapal terbang kertas itu. Meluncur dengan jaya ataupun tidak. Maknya duk tepi buat muka tensen. hahaha :p
Seorang diri melayan sepi...Tak panas kepala ke dik? Haiyah!
Mengutip kupang mencari sesuap nasi...keh keh..act duk main pasiq di tengah panas :)
hasil rembatan tak seberapa saya transform ke lauk2 ini. Gulai timum bersama kepah/lala..shodap menjilat periuk (hmm takde pun yang menjilat, ngeh )
ikan bilis goreng tepung...shodap ni tepung tu bancuh letak lada hitam sikit..makan panas masa ranggup....
wokeh...sekian entri bercandaan, dan nak sambung balik keroje kenalak penyakit sangat stress menandaan. xoxo.

4 comments:

Mama Zharfan said...

yepp..bab2 marking paper paling tak best being a lecturer hehhe

Anna said...

Sedap nampak lala tu, nak cikit.

mama_umar_maryam said...

huhu..nipon konon2 bwk balik exam paper budak nk tande.entah bile nk stat..zt pon xsuke tiram, ade pglmn mkn tiram,x bestt..hu

AyuArjuna BiGoshh said...

suzz- marking yg ada deadline tu yg tensen :(

anna- meh meh dtg rumah

zety- bz kan nak menanda huhu...x shodap kan tiram...sos tiram ai like