Bila Cili Sos Sudah Dikomersialkan...

Pehhh..cili sos berperasa nenas..
Shodap kah? Masa saya try/test/cuba bagai nak rak kat kedai Ayamas memang rasanya sedap apatah lagi diberikan ayam jenama ayamas sebagai alat test. Cam terlebih2 untuk merasa..hehe Saya makan banyak dengan selamba. HAHAHA.
paling penting jenama ori' ni ada vitamin C. Oklah dah cam makan supplement, ngeh.
Harga sebotol banyak mahal lor, RM5. Hisshh tapi harga promosi beli 2 botol RM7.
Tu yang libas sampai 2 botol. Takpe ler sekali-sekala nak support sikit barangan buatan Malaysia. Ni idak memanjang jer beli jenama Lingham (jenama Malaysia jugak ke tu?, wa pu ci tau). Haiya...tiba2 teringat cili sos keluaran Mardi "Cili Sos Papaya"~hmm yang tu memang sedap sebab dia rasa manis2...uol pernah makan cili sos perasa lain tak selain dari rasa sebenar cili...perasa strawberry ke (ni kena tanya MZ sbb dia duk UK), doriyan ke..hahahaha..

Comments

Mama Zharfan said…
me tak adventure bab2 foodies ni heheh
tak pernah try sos selain sos cili and tomato--sbb me cerewet gak bab2 mknn hahahah

even teh pun, apa2 teh yg ada flavour me tak suka. me suka teh biasa ajer (english breakfast tea)
Ibu Emir said…
rasenyer sos lingham tu malaysia punye.. kalau tak silap la, and sos lingham pun dah ade zaman berzaman.. tapi sebab name dia lingham kot buat orang confuse
sos nenas..sure rase die mcm masak 3 rase tu kan,hehehe//.ayamas yg perisa percik tu feveret kitorg!!

Popular Posts