Coklat Buatan Malaysia Yang Sodap Banget!

Ni semuanya berpunca dari 2 keping voucher free RM5 yang saya dapat dari booth Majalah Rasa di Karnival Karangkraf baru-baru ni. Lagi bernasib baik bila saya call nombor phone yang berkenaan dan kedai dia buka walaupun pada cuti Tahun Baru Cina. Kedai "Coklat.my" ni terletak betul2 dibelakang Mydin Selayang dan berhadapan dengan Selayang Mall.
Antara coklat fresh dari oven yang dijual disini~ white coklat with almond, premium coklat with fruits n nuts... dan macam-macam lagi. Harga sangat berpatutan untuk saiz coklat sebesar ini, 4 coklat berharga RM10.
Kalau nak buat tempahan khas sempena acara tertentu seperti perkahwinan, hari jadi dsb.nya pun boleh juga...
Coklat Upin-Ipin berbentuk lollipop ni agak mahal~RM8 satu... dalamnya berisi karamel..
Coklat Upin-ipin berharga RM2.50... Cantek kan?? Ada 4 jenis perasa... coklat bersama kacang, cornflakes, bubble rice dan yang plain pun ader :)
Yang ni paling cun, ada inti buah-buahan (strawberry, pisang dsb), dan ada juga inti kacang cam badam dan hazel.
Ni apa yang saya beli... Beshhh kan?? Coklat dia rasanya OK sangat, tak terlalu manis dan tak terlalu berat dengan rasa kecoklatan. Paling penting saya beli fresh dari kedai tempat membuat coklat. Masuk kedai saja sudah bau wangi coklat yang sangat besh :P Masuk kereta terus telan 2-3 biji coklat, nampak sangat tak menyabor... Ahem ahem

Comments

Mama Zharfan said…
sgt comel coklat tu ;) me bkn choc lover tp suka beli choc yg comel2 hehehe
penah dpt gift dr wedding iaitu chic yg dibalut2 mcm kt dlm gambar tu,mmg very nice! sukenye tgk lolipop upin ipin tu, rm8?? gulp!
bestnyer ayu. me suka coklat...:-)
alamak ipin ipin tue yg akan dikejar oleh amana. sedar2 dia dah bagi kat cashier hehe
suzz- bagus gak u tak suka coklat suzz,gula dlm coklat biasanya tinggi. i lak dah terjebak

mama_umar_maryam- cantekkan klu wrap cam tu...mmg mahal pun...heran gak :p

ezz- me pun huhuhu

ila- wah, abihla untung pengeluar coklat yang ada gambar upin ipin :p
Nur Ezzati said…
i need help ..can u guys pls list all malaysian brand? anything such as pop corn , chocolate ,cute handbag..tp bukn brand yg terkenl..die cume bpotensi utk maju..im a graphic student n this is very important assgmnt for my last semestar..pls help me..email me at nurezzatihamzah@gmIl.com..btw, the chocolate looks yummy
Nur Ezzati said…
i need help ..can u guys pls list all malaysian brand? anything such as pop corn , chocolate ,cute handbag..tp bukn brand yg terkenl..die cume bpotensi utk maju..im a graphic student n this is very important assgmnt for my last semestar..pls help me..email me at nurezzatihamzah@gmIl.com..btw, the chocolate looks yummy