Saturday, February 26, 2011

Me Finalist Sedingin Ais di Sinar Fm

Hokeh uol, ni citer hari Jumaat lepas, 25 Feb 2011. Saya cuti tapi pagi pergi kerja cam biasa dan petang saya ke sini~ The Curve! Ini kerana saya antara 15 finalist yang terpilih untuk menyahut cabaran Sedingin Ais di Sinar fm. Wohoo...nerbes sesangat kul 12pm saya call Ruha tanya pendapat props apa yang dia bawak dan start hafal lirik lagu (serangkap jer pun huhu). Saya tak ready langsung sebab sangat sibuk dengan marking dan key in result students.
Acara start kul 3pm, dimulakan dengan pelancaran produk Colgate terbaru Plax Ice. Dan cuaca yang begitu cerah terus jadi hujan lebat. Hahahah kes peserta nak start buat persembahan la ni, belum apa2 cuaca dah kasi signal :)
Port ni paling besh. Sebab ada disediakan permainan interaktif. Main wii~game ski.

nak bergambar pun boleh.

CEO Colgate Polmalive, Mr Ian bagi ucapan alu-aluan...

Lepas tu ada persembahan dari peserta akhir Showdown 2010, Floor Fever...

Beshhh giler, kalau tak salah saya grup ni dapat no.3 Tengok mereka2 ini menari kepala saya terus berhayun sama. Layannnnnnnn

Pelancaran Plax Ice, dengan slogan baru "Tanpa RAsa Pedas" :p

Dan tiba masanya slot untuk Sedingin Ais Bersama Sinar FM. Diatas pentas 6 daripada 7 dj Sinar FM. Memang gamat la...kelakau dan sekepala2 mereka2 ini. Suke saya tengok keletah mereka yang saling mengusik antara satu sama lain.

Sorang lagi DJ dibawah pentas tengah buat live ke udara konti di luar studio. Camni jer. hoho. Abang Zed Zaidi bercakap sambil berjalan-jalan, siyes saya tak tahu camni punya cara pun boleh buat live satu Malaysia dengar. Uhuks.

Yang beshnya sebelum finalist buat persembahan diselitkan beberapa games diatas pentas. Dan hadiahnya semuanya beshh. Naik pentas konpem dapat hadiah. Walaupun saguhati dapat hamper besar gak (siap ada coklat yang saya suke lagi). See saya tengah masuk acara sebut perkataan "PLAX ICE" paling panjang/lama....

Dan tak sangka saya Juara untuk aktiviti tersebut, 19 saat. Heheheheh.
dan banyak lagi aktiviti atas pentas seperti susun puzzle dan jawab kuiz :)
Kat bawah saya selitkan beberapa persembahan peserta...
Kakak ni berpantun....

Abang ni menyanyi dan joget rap...tapi memang lawak sempoi lah abang ni buat persembahan kat atas pentas... Heheheh

my fren Ruha. Syabass.....Thanks for your support ya, sayang Ruha :)

dan saya ...heheheh...saya memang jenis selamba kot. Yang penting hafal lirik. Props seperti gambar kuman, bunga dan Plax pun kul 1pm baru saya terhengeh2 cari. Hahaha...Biasalah saya rapkan sikit serangkap jer..tapi intro tak boleh blah..Wassup wassup Ayu in dah house...Hahaha..malu arrr...Saya nampak CEO bukan main lebor senyum, haiya. Rasanya persembahan saya 1 minit jer. Heheheh.

dan tidak ku sangka. Saya antar 5 peserta yang berjaya mendapat Ipod Touch 8GB. Wohohohho, siyes prepared 1 jam lebih sebelum acara. Selain itu kitaorang dapat hamper Colgate RM50 dan cash RM100. Untuk First prize winner RM8k, Second prize RM5k dan Third RM3k (winner~abang ni gigih datang dari Batu Pahat Johor, datang dengan satu famili lagi, dia cikgu English)

sebelum balik ambil gambar ngan Kak Engku dan Kak Abby Fana :)

Hadiah speaker gabak itu hasil main acara atas pentas, hamper colgate dan ipod touch.

close up sikit...alhamdulillah..first time menang ipod touch 8gb. Rezeki di akhir bulan februari.
p/s: Thanks to Encik Hubby and Ezna yang bersungguh support me walaupun tak dapat datang. Sangat terharu dan teruja dengan kata2 semangat dari uols. Love uols so much. Muahhhh.

14 comments:

mama tisya said...

wah best giler ayu..ipod touch tu adik ipar bli kt london aritu tp FIL la byr....saguhati pn adiah best..tahniah

Mama Zharfan said...

siyes besh ayu!! u sama mcm mira, ie bab2 atas pentas--me memang tak join lah kalau kena buat performance tu--me jenis shy2 cat :p

AyuArjuna BiGoshh said...

mama tisya- tobal jer rasa muka mula tapi dah dapat mike' lain lak jadinya...huhu...tak kaji lagi camne nak guna ipod ni :p

suzz- ai ni pun tak tersangka hantar penyertaan online then radio call then dia sms lak jadi finalist..nasib baik 3 min tapi i buat persembahan 1 mini jer hehehehy

amyeryn said...

**arini last day jualan tu..dr pj amik duke bole je..lps tu exit die tulis jln enggang tk silap...ikut kiri trus ada bulatan pusing amik ke kanan...trus lg nmpk jusco belah kanan...amik kiri...trus lg smp jmpa simpang 3 amik kanan trus skit dewan tu belah kanan...tp kt simpang 3 tu dh ada banner jualan

Ezay Hadry said...

ipod touch 8gb!!!
gratz madam!!!
hehe berani tol madam..cayalah!!

mummymer said...

wahhhhhh. Salute lah Ayu!! Hadiah gempak tu.u r my inspiration main contest ni

ruha said...

congratz kakak, saye nebes ler bab naik pentas gini, memang luper, x pelah first time, klau ade peluang masa akan datang ,nak buat lagi best. sebabnya ingatkan nak nyanyi ape kite nyanyi kat radio pas tu cakap sikit huhu, rupanya sukahati . asek terbayang jer 8 K mase tido , tp dapat ipod ni syukur.

Ummi Dania Yasmine said...

hehehe. ayu kan terer bab bab atas pentas. experience dengan Hari Hari. he he he.

AyuArjuna BiGoshh said...

aimi- thanks :) :)
ezay- heheheheh
amira- congrats mng baskin robbin supply for 3 months :)
ruha- takpe ruhan mungkin 8k itu bukan rezeki kali ini insyaallah akan2 datang :)
ezz- hari hari memang memalukan sungguh hahahahah

yatie chomeyl said...

u ni selalu bertuah bab2 contest ni..tahniah babe :)

AyuArjuna BiGoshh said...

yatie- sikit2 tempias jer tu yatie hehehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

wahhhhhhhhh cayalah.. iphone tue yang best tueeeeeeeeeeeeeeeeee

AyuArjuna BiGoshh said...

ila- ipod touch.. :)..tgh berharap nak mng iphone

pacubob said...

tahniah ler madam...x berkesempatan nak join....kalo lah dok klang valley mmg byk bole join....:)