Tuesday, February 22, 2011

Servis Kat Secret Recipe Sangat Teruk?

Saya agak jarang tenet-tenet kat Secret Recipe. Sebab saya bukannya peminat cheese cake yang tegar malar. Sekali-sekala layan boleh arr. Tapi paling besh makanan yang pernah saya try kat sini ialah Spaghetti Tom Yam, kena pulak beli time 12pm-3pm murah giteww (tapi kena dine-in ler).
Cuma baru-baru ni saya da try tiramisu kek. Siyes tak sedap mana. Rasa kalau beli kat tempat lain even kat Restoran Popeyes lagi sedap. Tapi tang cheese cake secret recipe ramai yang tabik spring 3 kali, sebab sememangnya menjilat jari. Iyoko, siyes korang jilat2 kari lepas makan kek ni :p

Tapi kalau uol perasan ramai rupanya masyarakat Malaysia yang tak berapa suka kan servis kat Secret Recipe. Banyak gilos komplen kat facebook dier. Cikedaut http://www.facebook.com/#!/topic.php?uid=245602145804&topic=15016

Antara komplen2 yang copy paste seperti dibawah...
  • Just want to express my dissactisfaction. Just now, i bought a slice of high-fibre cheese at the Kajang outlet (near Metro Jaya). Well, i'm very unhappy. The cake is not fresh at all ! The cheese tastes dry and really not fresh, and the fibre even tastes a bit bitter. It seems like the cake has been put in the frigo for quite a long time. This is not the 'fine quality gourment cake' that i want to buy. It's a waste of money. Seriously, I am very disappointed and frustrated. I really think that this is kind of irresponsible treatment to the customers.
    about 3 months ago · Report
  • Hi Jaswin , Could you provide us your contact details to srcustomerservice@gmail.com so that we can speak to you personally about this?
    about 3 months ago · Report
  • Another dissatisfied customer here. I've ordered a spaghetti bolognese today (Wednesday, 24th nov) for lunch and found a stone in it! (Talking about level of hygiene) That stone could've been stucked at my throat or worst, I could have been choked to death. I've told the waiter about this and they never even apologize about this incident. They just brought my plate into the kitchen and that's it. I never expected this kind of service coming from secret recipe. And I don't think I'll ever have my meals at secret recipe anymore.
    about 3 months ago · Report
  • Hi Carina, we greatly apologize about that.Would appreciate if you could email us detail & your contact number as well at srcustomerservice@gmail.com for further investigation.
    Our customer service team could speak to you on this. Thanks.
Saya juga difahamkan pihak pengurusan Secret Recipe memanglah akan call customer yang complain, take notes dan segala bagai. Tapi setakat itu ajerlah. Contohnya ada customer yang tak puas hati beli kek kemudian kek tu dah cam berkulat. Pihak Secret Recipe takdelak nak ganti balik. Dia amik kek tu dan cakap " I am sorry". Duit pun tak return. Apa kes eh?? Tu belum adab tatabahasa pekerja kat Secret Recipe ramai gak yang komplen. Yolah yolah customer always right, tak gitew. Saya tak delah mengalami terlalu bad experience tapi pernahlah saya masuk cam orang miskin lepas tu cam sibuk kalut pilih kek ngan anak saya, the waiter tu boleh cakap ngan berlagak "Kakak kek kat sini semuanya mahal2"...adeh yalah saya miskin. Huhu. Selama ni pun buat kek sendiri. Orang melayu lak tu, aparaa....
Nampak jer cantek shodap tak delah terangkat kening 90 darjah tinggi pun. Apapun saya ni kan miskin manalah mampu beli kek 3 D. Huhu.

10 comments:

Mama Zharfan said...

SR recipe outlet sri gombak sgt lembab --me kdg2 mkn gak dgn hubby kat situ, time kaya heheh ie time lps dpt gaji
and beli kek one slice tu memang keraplah, sbb hubby suka mkn kek choc banana tu...
dulu masa mula2 balik dari UK, me date dgn ezz kat SR 1utama--mahal sehh..mkn dua org pun abis RM60 --dulu kaya jap hahaa

Ezay Hadry said...

haa tulah ezay komplen aritu..SR kat Times Square teruk sgt..maki2 pelanggan..pas uhh col..mmg la die take note..tp kan siap die ckp klu nk g SR mane2 cawangan, col die dulu..smpai skang tk g lagi SR..mane tau kot2 de diskaun..hehe

Adinda Amy Sensei said...

emmm saya pernah sekali makan kat secret recipe ni...main order jeee memula...tibe time nak bayar...hahhhhh hambik rm98 kene...terkojutttt den...hahaha

yatie chomeyl said...

aah tiramisu dia x best sgt tp cheesecake dia mmg no 1 la la..makan smp menjilat2 sudu hehehe

Ummi Dania Yasmine said...

pernah experience makan kek kat secret recipe taman tun. Ada tali pendek dalam kek tu. They all ada minta maaf la. Supervisor kata dia pon tak tau tali apa. Tukar ngan kek baru dan dia minta maaf.

ruha said...

opis die kak sebelah jer ngan opis ai, anytime ai leh komplen direct jer hehe. saya pon pernah makan spageti die, meatball die x sedap mcm hangus skit, baik makan spageti kat food court klcc, baru 7 hengget

mama_umar_maryam said...

hmm..xyah layan sgtlah SR ni ha..berlagak btol..byk lg rest2 lain yg lebih sedap,murah pon..

Wansteddy Tales said...

wan punya fav choc indulgence tu aje. lain2 nk kena ikut selera. kalau saja2 nk test xjd la sbb myb leh muak! kwn wan penah dpt 1 slice cake dgn harga RM50 sepotong! tp dia kata langsung xsedap. muak sbb too creamy. kesimpulannya, xsemestinya ia mahal, ia sedap hohoho... biar selera murah janji sedap di tekak selamat diperut hahaha

Hermit said...

boikot je kalau tak puas hati... kita customer mah, itu hak kita :)

❤︿娃娃michiko︿❤ said...

nak interview tuk final project pon payah..puihh! bukan nak tanye recipe kek dye pon..simple question only for assignment source...manager pon malas nak layan or xreti nak jawab soalan ?? nama jer manager,alasan ckap nak mintak approvement dulu dari h,xleh sembarang interview..tanye hq reject email..klo xnak di interview cakap jer lar,...service mmg sucks!!