Wednesday, March 30, 2011

Restoran Rebung da'beshhh

Vavavavava.... Yummylicious.... Yeszaaa...

Saya ke Restoran Rebung hari ini untuk meraikan PA kat opis yang kena berpindah ke deparment lain. Walaupun saya dan Cacah sudah makan langsat (sesat) sebelum sampai kat sini (kitaorang tawaf satu Bangsar Mall, hengatkan Restoran Rebung kat dalam tu, cheh). tapi akhirnya kami juga orang yang pertama sampai ke sini.

Tada... Restoran ini terletak di belakang Dataran Maybank. Dekat jer dengan Volkswagen Building. Kalau naik LRT Putra berhenti kat stesen Bangsar, dekat ajor. Makan secara buffet untuk lunch dewasa RM38 nett, lain2 harga korang try lah mentelaah kat banner diatas ya :)~nampak ke?? Ni lah Kak Ita, PA Dept ICT yang dirai. Kak Ita kena tukar ke Deparment AED (arkitek bagai la). Sedey memang sedey woooo, tukang sign pos laju saya, surat berdaftar dah merangkap pembantu peribadi ai kekadang. Huhu. Ni gambar suku dari kengkawan department. Semuanya pakat2 buat kelas awal, ada yang dah replaced, postponed class gara2 nak makan2... Khusyuk abess Paling suke tengok mesin unik ABC ni. Pehhhh antik gitew, aderlah duk main ngan mesin 5 minit. Orang dah jakun nak buat camano.. ABC biase...boleh ler kalau ada eskrim dan buah kabung lagi meletops.. Cuba teka apakah nama pencuci mulut yang shodap ini. Yang kiri pengat pisang yang enak dan yang kanan pengat doriyannnn...


Kuih muih tradisional yang besh... Tapi makanan tengahari pehhh menu masakan kampung. Segala gulai ada..gulai tempoyak, gulai ikan masin, tak leh nak kata. Ni belum tengok urap dan ulam. Mee rebus, laksa...boleh nak katakan memang semua selera orang melayu. Puas sangat hati... Lepas tu ada tukar2 hadiah (sweet n sour concept)..

So ni hadiah dari saya...cun tak kotak...isinya...suprise :) Dan ini hadiah saya dapat :)

Dan ini isi2nya... Thanks Syidot dan Cacah. Muahhh. Gemoks la ai makan coklat :)


********


******


****


***


sila jeles...


***


**


**


*


hasil makan buah langsat 30 minit dan menjadi orang pertama sampai kat Restoran Rebung.


***


**


*


Kebetulan didalam bilik yang di"reserve"kan untuk kami ada Dato' Sheikh Muzaffar dan Chef Ismail. Owner Restoran Rebung ni...Huhu. Kitaorang berborak kejap dan bergambar.. Paling takleh lupa kata2 Sheikh Muzafar kat saya ialah: "I though you're student, you look so young"... wohoooooooooooooo...


p/s: Dedet jangan jeles, saya nampak muda ya :)


12 comments:

Mama Zharfan said...

jeles wooo tgk u posing2 pic last tu :)
eh, u memang muda lg apa hehehe

Devi da Lil' DeviL Photography said...

woots...memang nampak macam student pun ayu...wah best jugak dpt bergambar dgn angkasawan negara & chef celebriti..:)

Syima Emi said...

selalu je lalu depan restoran ni tapi x pernah pulak singgah makan.. lepas ni boleh la singgah..hehehehe

Hermit said...

eleh... i dunno u lah..

Ummi Dania Yasmine said...

hensemnyer chef ismail.....erkkkkkk tak...dr syed :-)...u beli mana anak tudung tu??? i tgh cari ler...

AyuArjuna BiGoshh said...

suzz- muda apa sgt suzz...tua dohhh

devi- ai jenis tak bermekap tu muka nampak plain...cam org bukan bekerja :p...dato sheikh..sangat humble :)

syima- singah2 pakat reramai..

dedet- hahaha..statement jeles...

ezz- kat opis ai uia ada jual..2-3 booth buka... u nak ke? mcm2 design ado

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

laaaaaaaaaa... rogerla ila.. lrt bangsar tue sambung dgn opis ila tau.rebung tue dekat je dgn opis ne.. tapi ila pun tak penah pg ekekeke.. eh mana ayu ada no hp ila hahaha..

Em's Family said...

have u said... "taklah, i dah ade anak lima dah pun" heheheh :D

Yatie said...

sedap tak kak makan kat sana?

akak ada ckp tak, I am a mother of 5? heheheh

AyuArjuna BiGoshh said...

ila- ntah2 ayu parking semalam sebelah opis ila....kitaorg parking keta kat sebelah dataran maybank...huhu..

mira- hahahah...tu lesss..

yatie-sedap..untuk lunch buffet, hi-tea dan dinner tak surelah pulok...kan kan ai dah anak lima lah dato' huhu

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

hehe..entah2 selisih bahu..haha..

mama_umar_maryam said...

baru g skali rest ni,tp mase tu cume nmpk chef je,muzaffar xde,wahhh muzaffar kate sis nmpk mude you.auw..