Saturday, April 2, 2011

Disney On Ice- World of Fantasy :)

Hari Jumaat malam Sabtu saya dan 4 anaknda ke Stadium Bukit Jalil untuk menonton Disney On Ice: World Of Fantasy. Ini adalah kali ke-3 saya dan anak2 berpeluang menyaksikan persembahan Disney On Ice. Tiket untuk menonton persembahan agak mahal beratus untuk setiap satu tiket. Tapi kebetulan saya ada menang dari voila dan majalah disney. So 4 tix menonton secara free, :)

Saya bertolak pergi selepas maghrib jalan agak jammed tapi mujur sempat sampai dalam pukul 8.15pm. Ok meh layan gambar karektor2 dalam Disney On Ice yang saya dan anak2 sempat menonton malam tadi.
Back drop yang sangat simple tapi still cantek :)
Mickey dan Minnie karektor yang mula2 masuk ke pentas. Sweet jer saya tengok couple ni :)
Ni tengah berbincang pasal keta mereka yang rosak.
4 karektor ini Mickey, Minnie, Donald Duck dan Goofy ni ala2 pemudah cara D.O.I sebab mereka akan masuk ke pentas setiap kali habis satu plot citer.
Kisah 1: watak the Cars masuk gelanggang. Cantik keta2 ni. Anaqi yang begitu kagum sampai naik pelik dan duk hengat tu keta betul.
Kisah 2: Ariel the little Mermaid. Yang biru2 ni kononnya laut bergelombang kena pulak lampu kebiruan malam memang sangat cantek!!
Sebastian orang kanan Raja Triton penjaga amanah Ariel
see Ariel dan kawan baiknya Flounder.
Ni cam dah pesta laut. Ada sea horse, ikan kaler2 macam dan lain2 lagi.
Ursula yang jahat penuh dengan helah :p
Kisah 3: The Lion King.. saya paling suke citer ni sebab banyak watak2 yang menarik. Selain itu rasanya citer ni di movie saya tengok beberapa kali.

Rafiki yang banyak cakap tengah membebel kat Simba dan Nala.
Kisah 4: tinkerbell!! kisah ni lepas break 5 minit. Dan sangat panjang hokeh..
dari kecik sampailah Tinkerbell tu besar. Saya baru tahu macamana citer Tinkerbell ni. Huhu. Ingatkan hanya dikaitkan dengan Peter Pan semata-mata :p
khusyuknya lah mamat sorang ni tido masa kisah Tinkerbell.

Apapun beshh gaklah dengan harga tiket RM138 satu saper tak nak lepaskan peluang tengok. Tapi D.O.I ni sebelah malam so macam my kids memang letihlah dah siang tadi sibuk di sekolah. Masuk kereta semuanya tido tak hengat.

7 comments:

mama_umar_maryam said...

wahh sgt best sis! esp part awal2 minnie & mickey punye appearance,lg best tiket free ;)

Mama Zharfan said...

beshnya dpt tiket free heheheh

Ummi Dania Yasmine said...

alaa x jumpa u pun...sebab dri gambar u dok belah kanan. i duduk belah kiri. i jumpa kwn i jer....

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kalau amana dapat tgok ne..bestnyeeeeee

Wansteddy Tales said...

akhirnya wan beli dua tix! hohoho... mmg la rugi tapi persembahannya besh buat puas hati ^^

blissful_eifa said...

last pic tu ade gambar family saya la...!
rupanya kak ayu dok kat row depan saya, dan saya dok row blakang kak ayu...
x perasan haritu... tup2 tengok ade gambar kat sini...
selama ni saya jadi silent reader je kat blog kak ayu... kali ni 1st time comment hehe.... salam perkenalan...

AyuArjuna BiGoshh said...

zeti-mmg besh part paling beshh sebb free heheheh

suzz- tapi u blh join next year suzz :)

ezz- i jeling2 ke hulu hilir mmg tak nampak...tp abis show mmg terus straight balik ponat...

ila- heheh amana mesti suke karektor kartun kanak2 ni :)

wan- klu tahu wan dtg akak ello wan..bukan kita bersms ke ptg tu huhu

eifa- ya ke...ala2 kalau tahu tegur...mmg ada niat nak tegur tapi cam segan :) salam kenal ehhh