Friday, April 15, 2011

Selain Shopping, Bermain Dengan Anak Adalah Satu Terapi...

Tapi dengan anak yang paling keciklah... Saya sangat kusut sekarang sebab banyak keroje... Walaupun macam tu saya masih boleh menangani STRESS dengan cara yang terbaik iaitu bermain dengan Amani. Siyeslah memang "anak itu anugerah yang terindah". Bila balik kerja pening kepala tapi tengok jer Amani dengan muncung2 die terhibur sikit. Afiq dan Akid pun kadang2 bila mood saya cam merundum pandai lak bawa diri (mandi sendiri, amik air buh cawan sendiri etc). Time mandi~ Amani memang suke mandi ngan Cik Awe (nama itik tu) Dan nilah sorang anak mummy kalau bubuh apa2 atas kepala tak kisahpun sebab sangat suka bergaya. Suke mak so bila stress menyopping baju anak (terutama Amani) antara alasan terbaik setiap kali "Dedet saya stress, nak gi shopping yek".... Jawapan tipikal dari Dedet: "Yo lah, nasib baik bini sorang.... Dan takleh tahan bila my Yana tanya saya "Mummy ni Gold Digger ya!"... Ohh hello, no no no saya hanya adalah seorang client tetap pada banker ini~Dedet!!! Daaaaaa Terapi.Terapi.Terapi.Terapi.

8 comments:

yatie chomeyl said...

comelnya Amani..mmg hilanglah stress bila tgk baby comel mcm Amani ni :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

bila keja banyak sanagt kita mmg jadi stress tapi kalau ternganga je pun stress jugak haha

Wansteddy Tales said...

wan baru perasan rmbut amani dah banyak! makin cutelah anak dara ni ^^

AyuArjuna BiGoshh said...

yati- tengkiu aunty yantie for the compliment....wink wink

ila- hahahah sebab dah biasa buat kerja...stress gak bila tak de keje huhu

wan- rambut still takleh buat toncang lagi heheh

mama_umar_maryam said...

gimme 5!!!hehehe

AyuArjuna BiGoshh said...

zeti- 5 back!!! hahaha

Mama Zharfan said...

eiii..me tak sbr nak jumpa amani hehehe

Cute MuM said...

amani comel lah..
geram..
bestnya terapi shopping/