Wednesday, May 4, 2011

Cuci Kereta dan bakar Kek di Hujung Minggu!

Weekend yang sunyi tanpa Dedet. Tapi my kids memang hepi memanjangnya. Lagi2 bab main air sambil cuci keta. Ni kiranya menyelam sambil minum air. Motip asal cuci keta tapi main air ngan adik beradik lagi besar agendanya.bukan main seronok yer anaknda2...abihler bil air bulanan ni.
dah mandi yang kali berapa dah ni. Saya duk terpekik2 suh jangan main lelebih. Karang banjir lak jalan raya depan rumah. Hihi.
See my Afiq yang sangat tekun membasuh keta. Auntie Wan Steady dah risik Abe Afiq buat menantu. Hehehe.
Shian Amani duk bz ngintai abang die dari dalam. Tu kalau bukak sikit jer pintu abihler dengan bergegasnya Cik Amani kita akan merangkak keluar.
dan saya lak busy bakar kek....colourful sungguh...Kek Butter Marble :)
Makan panas2 tersangatlah shodap. Tapi sempatlah simpan sepotong untuk Dedet. Sekejap jer abis :p


A good reminder uols....
Adoring our children for all that they are or are not is one of the greatest indulgences of being a mum. And I think we need more of it. Wink Wink :p

13 comments:

[-suziey-] said...

perghhh mkn kek panas2 lps cuci kete mmg heaven..sejuk2 main air lapar plak tu..haih..menariks btl kek ni.hehe

AyuArjuna BiGoshh said...

suziey- mmg beshh lecun2 kesejukan ngap masuk yang panas2...heheheh

aNaYaNa said...

hamboih kids memang suka la dpat main air..dapat pulak kek shedap terusss sorga rasa..hehe

AyuArjuna BiGoshh said...

aNaYaNa- tu less...sib baik umah tak de swimming pool klu tak hari2 kena layan demo berenang ..hik hik...kek main bantai2 jer tu janji nampak keler2 berkilau :)

mummymer said...

this cake looks sangat menarik.. tambah2 pulak i tak makan dari pagi tadi.. :) sekian terima kasih :D

mummymer said...

mummymer = ibu emir

mama_umar_maryam said...

oh kek marble butter! sgt2 suke!! td sbb tingin sgt nk mkn butter cake beli kt supermarket je ;(

AyuArjuna BiGoshh said...

mira- next time klu ai rajin ai bake for u....

zeti- sonang jer buat kek ni..main sukat + campak2 ajo

Wansteddy Tales said...

nangis xpercaya anak2 kita besar sok baca entry risik2 ni nnt k.ayu... wan baru perasan, kereta baru eh? memang beshhhh :D

AyuArjuna BiGoshh said...

wan- hahahah kan kan....si afiq tu mesti malu2 ngan gigi berkarat dier hehehehe...keta adik...akak dah kena pakai MPV mana leh keta cam tu lagi dah

Wansteddy Tales said...

boleh la lawan gigi karat damia juga hohoho... besok2 buat majlis suai kenal kat dorg bg suka sama suka dulu baru auntie wan dtg merisik Afiq ^^ hohoho... MPV smart K.ayu. selesa n luas. tu yg beshnya.

Yatie said...

syian amani tak leh join....

alahai kak the cake begitu menggoda mood untuk baking.

AyuArjuna BiGoshh said...

wan; hik hik tu less tengah berangan nak beli satu MPV..tgklah ada rezeki :)

yatie- jommmm baking :)