Thursday, May 5, 2011

Kenapa marah2???

Thread khas utk my wife, sebab malam tadi i dah kena 'sound' apesal lately ni marah2?? Semalam tak sempat nak story byk2... Anyway, sorry, tak bermaksud... Pressure = Tensen = Marah2... So, kenapa marah2? Basicly;

1) Sebab shutdown work not as smooth as i want, plus barang shutdown kena curi kat kilang client.
2) Sebab pressure nak kena submit 3 big tenders next week, byk kerja nak kena buat sorang2, sedangkan org lain ada 3-4 org bantu utk prepare/ siapkan tender.
3) Sebab ada competitor offer keje ngan dia or set up my own company with his financial support. Ingatkan me not to tell BB & asked me to contact him after shutdown. Don't know why but i'm pretty much angry about it.
4) Sebab hangin ngan MDKS pasal hal kilang yg diorang buat cam bola.
5) Sebab inspection for crystallizer project dah delay.
6) Sebab belum setel ngan TNB hal relocate sub-station's cable.
7) Sebab BB dok suka-suki ubah struktur kilang baru tak ikut approved drawings. Nanti bila nak dapat CF gerenti ada problem.
8) Sebab tak sure projek structure aritu boleh dapat ke tak. Most likely dapat but still pending so hangin lah.
9) Sebab last week langsung tak sempat check progress kilang baru, rasanya mesti ada diorang buat silap so hati tak senang.
10) Sebab serba-salah nak kena cuti g hari sukan Akid, kerja banyak.


See.. Absolutely not your fault mah, sorry bebeh.. adatlah, org terdekat kena tempias dulu :)

7 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

hmmm dedet...point no. 10 biar saya settle dun worry...point 1-9 huhu berat sungguh tapi hadapi dengan penuh kesabaran... i know u better than others..dun worry, no hurt feeling...hik hik...besday awk bln ni belanja saya makan kat victoria hokeh!!

awjan said...

haha

"besday awk bln ni belanja saya makan kat victoria hokeh!!"

bessnyerr kalu gituuuuuuuu

Ummi Dania Yasmine said...

he he he...terms terms dalam ni sume tak faham...ala ala jangan marah2 taw...nanti cepat tua...opps terlupa saya yang tua. ayu muda lagi...he he he....

mama_umar_maryam said...

heheh,cam sweet plak husben n wife nih explain kt blog ;)..sis ayu,hanya andalah penenangnye ;)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mula2 baca eh salah post ke?? oh rupanya mmg En. dedet yg buat entry ne ye??

AyuArjuna BiGoshh said...

cik awe- hik hik tu less kan hik kena banjer jugak...

ezz- u mana nmpk tua la ezz...muda ceria belia

zeti- hik hik hik

ila- hermit tu my encik hubby ila :)

Hermit said...

@mi,
woh.. b'day awk sy belanja, b'day sy pun sy yg belanja ka? awk ni dah cam 3 amoi opis sy tuh hahaha.. tapi sbb dah salah, so bereh.. set ajo..

@mama_umar_maryam,
sbnrnya langsung tak berpeluang nak explain kat umah.. masa nak borak2, anak2 menyampuk & bising2 (biasala ank kecik ramai) so tak jadi.. bila anak dah tido kita lak dah penat & nak tido so apa2 borak pun ringkas & rumusan je.. apa2 pun kena explain gak, kang org ingat kita marah kat dia lak & buat muka seposen 24/7 hehehe