Sunday, May 29, 2011

Movie..Movie...Kali Ni Tonton 'Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules'

'Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules' - wahhhh masa mula2 dapat cam malas nak pergi tengok sebab ai tak pernah baca novel citer ni, tak pernah tengok mini series cartoon kat tv bahkan the first movie dier pun ai tak gi tengok. Dahla tu mula2 menang 2 tix jer. Ai cakap ngan Encik Hubby "Kita pergi jer amik takut die blacklist nama utk contest2 akan datang". So pergilah satu family ke 1 Utama dengan niat nak redeem ajo, last2 sampai sana dapat lagi extra 3 tix jadi kesudahannya kitaorang tintun iteww movie 'Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules' !!!

Gambaran awal ai mengenai movie ni mesti "BORING" ternyata meleset sama sekali. Citer banyak pengajaran terutama tentang family, adik-beradik dan banyak gak part2 yang boleh nak gelak. Siyes ai suke movie jenis ini. Tapi AWAS ya bagi anak2 bawah 5 tahun mungkin dieorang kurang sikit minat citer filem macam ni tapi dalam famili ai semua minat kecuali Amani :) Terpaksa sogok ngan makanan baru leh duk diam.

My Yana siap boleh nangis gitew masa touching part. Haiya!! emo sungguhlah my Yana ni :p

Pastinya untuk bulan ini dan akan datang ada few movie dalam list yang kami sekeluarga teruja nak menonton dengan FREE..(Tak leh blah nak free memanjang!)

pastinya latest TRANSFORMERS ~ sekuel2 sebelumnya tak pernah miss pergi menonton ya! Tengok gazet kat movie memang nampak cam beshh yang amat :)


Harap2 Transformers kali ni budak kecik dapat masuk. Sebab my Afiq memang minat ngan Bumblebee (die ada 2 keta mainan Bumblebee sebagai koleksi peribadi)


SMURF! Ai takdelah minat tapi my kids beria-ia ajak gi tengok bila dah ada kat movie nanti.


POTC4 yang ni semua my kids + hubby dah tengok time preview ari tu. Ai jer tak gi tengok, tiket tak cukup daa...ramai yang kata citer ni kurang menyengat. Tapi bagi my hubby citer dia OK tapi takleh lawan dengan previous movie POTC.


CARs 2~ wallau yang ni ai pun tak sabar nak tengok especially ngan karektor Mater (Bendul tapi comey)


Kung Fu Panda 2!! antara yang terbaik setakat ni. Nak tonton untuk 2 kalinya? Akan dipertimbangkan sekiranya ada free tix lagik. Hik Hik.


Gilakan mak dan anak + bapak sekali, kitaorang kaki movie. Sebab dah biasa layan movie so masuk panggung memang my kids beretika lah..Hahahahaha. Janji dapat menghabiskan masa bersama (it's fun time) dengan kaedah "Free Entry"...Uoll suke tak tengok movie kat panggung ngan family??..


p/s: Tapi lokasi tengok movie memang ai pilih sebab kalau jauh sperti KLCC ai cam malas sikit (dengan parking rate mahal, lagilah) so lokasi menonton pastilah kat 1 Utama, Cathay Cineplexes dan Mid VAlley (MV ni bergantung kalau malas pass kat owang lain)

p/s/s: Thanks to Cute Mum for besday wish ya (Semalam)...dan hari ni besday DANIA anak Cute Mum lak "Hepi Besday Sweetie "Dania"

3 comments:

Devi da Lil' DeviL said...

kalau kat KLCC, lain kali kalau ayu taknak boleh hulur kat i..hehehe..anyway i nak sgt tengok Transformer ..teruja..hehehe...cute dengar Yana menangis tonton citer Diary tu, kecik kecik dah pandai emo juga yea.

Ummi Dania Yasmine said...

i nak tgk transformer :-) kebetulan dapat 4 tiket dari nuffnang masa my birthday :-)

AyuArjuna BiGoshh said...

devi- wokeh klu ai mng kat tgv klcc terus nama u ai put in the first list to ask :)

ezz- wahhhhhhhhhhhh 4 tix free...mak jeles noks