Friday, June 24, 2011

3 Cerita Menarik Pagi Ini Yang Hendak Saya Kongsi!

Cerita Pertama:
Kemalangan dan pergaduhan 2 bangsa ~ Nigger/African people dan geng ala2 Bouncer (takut mak tengok body kalah Malek Noor berkepuk-kepuk). Tak tahu macamana punca pergaduhan tapi rasanya berlaku dalam pukul 6 pagi lebih. Sebab gambar ini dirakam pada pukul 7.15 pagi. Memang nampak dua pihak ni bertekak siap panggil geng reramai. Owang dalam kenderaan yang lalu-lang kat situ semua jadi tukang tengok, tukang urut anak tengkuk sendiri sebab cam gerun. Saya cam perasan ada orang mabuk2/lalok kat situ. Tapi siyes tidaklah berani turun dari kereta untuk tanya khabar berita takut saya dan anak2 lak kena hempuk kat situ.

P/s: Kompius kan camne keta putih boleh naik kat bahu jalan. Adakah mungkin keta itu berpusing2 dan terus ternaik kat bahu jalan itu atau pemandunya mabuk dan salah masuk lorong. Pelbagaian andaian boleh ditafsirkan. Dah cam Ejen CSI lak, hik hik.

Cerita Kedua:
Saya ke sekolah Anaqi dan Yana amik report card pagi ni (story prestasi di lain entri ya). Kisah ada 2-3 parents dari kelas Anaqi citer ngan saya tentang aktiviti setiap minggu mereka.. .Hmm nak tahu apa? Bawa maid memasing kemas kelas Anaqi. Pasang langsir, lap kipas, lampu dan macam2 lagi. Setiap minggu Beb. Pehh mak bapak contoh ni. Siap cakap ngan saya lagi tadi "Semalam u tahu I ngan maid datang kemas ni dari kul 5 petang sampai 7 malam". Yolah yolah. Syabas Shahab! Saya bukan tak nak join, malas nak join... Hahaha. Anak saya ramai, nak datang buat kerja setiap minggu cam ala susah jugaklah. Kalau ada maid eskport jerkan... Hmmm... Bagus mak pak sekarang kan amik berat semua hal pasal anak. Patutlah saya tengok kelas Anaqi cantik, bersih dan berseri-seri. So dedet bila nak buat amal bakti kat kelas anak sendiri? :p

Cerita Ketiga:
Saya copy paste jer ya..untuk sesaper yang berminat~SURVEY!
Motorbike Survey ~ RM150 – RM230
Date : 19 or 21 or 24 or 25 July 2011
Time : To be advised
Venue : Mid Valley
Duration : 2hours
Race : Malay ONLY
Gender : Male ONLY
Age : 18 - 30 years old
Occupation : Students / Working Adults
Language : Malay
Incentive : RM150 – RM230 (cash payment on the spot)

We are looking for motorbike owners who bought their motorbike from April 2010 till presently to participate in our Motorbike Survey.

Interested, please provide the information for “Questions for selection criteria” as stated below to Cheong via SMS to 012-9234620 or you may email to cheongsurvey@gmail.com :

(e.g: Full Name, NRIC, 012-9234620, student, C, A, A, A, April 2010)

Questions for selection criteria:
1. Full name
2. NRIC (FOR SURVEY PURPOSE ONLY)
3. Mobile no.
4. Occupation
5. Have you attended survey in the past 6 months?
(A) NO
(B) YES
6. Marital status?
(A) Married with kid(s)
(B) Married without kid
(C) Single
7. Are you the owner and main user of the motorbike?
(A) YES
(B) NO
8. Are you the main decision maker while purchasing the motorbike?
(A) YES
(B) NO
9. I am the owner of _____.
(A) YAMAHA LAGENDA 115z
(B) YAMAHA FZ 150i
(C) Yamaha 135LC ES Hand Clutch
(D) YAMAHA 135 LC AUTO CLUTCH
(E) KAWASAKI NINJA 250
(F) Others, please state _________.
10. I bought my motorbike in _____ (month), ______ (year)
Important:
Qualified candidates who meet our selection criteria will receive notification from us (over the phone) to confirm your participation in the survey.

Another Personal Care Survey ~ RM220
Date/Time : (G1) 26 July, 7pm, Malay, Female, 25-45yo, Malay Speaking
(G2) 27 July, 7pm, Chinese, Female, 25-45yo, Cantonese Speaking
(G3) 28 July, 7pm, Malay & Chinese, MALE, 25-45yo, English Speaking
Time : 7pm
Venue : Mid Valley
Duration : 2 hours
Race : Malay / Chinese
Gender : Male and Female
Age : 25 – 45 years old
Occupation : Working adults / Housewives
Language : English / Malay / Cantonese
Incentive : RM220 (cash payment on the spot)

We are looking for housewives and working adults to participate in our Shower Care Survey.
Interested, please provide the information for “Questions for selection criteria” as stated below to Cheong via SMS to 012-9234620 or you may email to cheongsurvey@gmail.com :

(e.g: Full Name, NRIC, 012-9234620, Housewife, A, A, A&B, G1)

Questions for selection criteria:
1. Full name
2. NRIC (FOR SURVEY PURPOSE ONLY)
3. Mobile no.
4. Occupation
5. Have you attended survey in the past 6 months?
(A) NO
(B) YES
6. Marital status?
(A) Married with kid(s)
(B) Married without kid
(C) Single
7. My monthly household income / jumlah pendapatan rumahtangga sebulan / 家庭成员每月总收入?
(A) RM2500 and above
(B) Below RM2500
8. I am a user of _____. (MULTIPLE CHOICES)
(A) SHOWER GEL / BODY SHAMPOO
(B) BAR SOAP
(C) HAIR SHAMPOO
(D) FACIAL CLEANSER
(E) HAIR CONDITIONER
Important:
Qualified candidates who meet our selection criteria will receive notification from us (over the phone) to confirm your participation in the survey.

Ok chow dulu nak ngedet ngan BFF, lepas tu nak gi Program Intrend di Sunway Lagoon.

6 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

NAKKKKKKKKKKKKKKKK

Nana said...

beznye tp kena g kat MV ek

Wansteddy Tales said...

wan dtg keje pn ada exciden teruk kat jalan kuching. 3kereta sekaligus wushhh... happy lepaking k.ayu n k.suziey :D mmg beshhhhh go go kart ^^

Mama Zharfan said...

ayu, timing survey tu waktu maghrib--mcm mana nak solat..

AyuArjuna BiGoshh said...

ila- hoho

nana- a'ah

wan- mmg beshh~~~lepaking ngan kengkawan :)

suzz- klu synovate MV mmg dia kasi kuar semayang i dah 2 kali join...reg dulu lepas tu pergi surau dia tingkat 6 (klu tak silap)...telekung pun ada kat surau tu :)

Em's Family said...

mira pun baru nak tanye soalan same.. but anyway, i sent already. mane tau rezeki.. banyak pulak tu di akasik