Ajaib bin Pelik, Apasal Student Tak Datang Kelas Hari Ini Ya?

Berlari tau saya, dari Block AX ke Block E~ Kalau diukur jarak jauhnya umpama dari kolam mandi kat taman KLCC nak ke bangunan KLCC. Abis kelas kul 4p.m terus lari ke Block E, cam dah atlet jarak jauh :P Alih2 bila sampai (awal 1 minit) kelas masih kosong.
10 minit pertama, saya terus menunggu...
30 minit saya makin pelik dan kompius. Student Laws takkan datang lewat ke kelas kot??
Selama 30 minit saya menunggu sambil membelek cincin yang ada sebentuk sahaja di jari. Cincin kahwin tak pakai sebab sayang. So cincin pemberian besday jer yang pakai harian. Cam tak menyerlah jer satu, hahaha. Merepek dah! Ini adalah kesan daripada perasaan buhsan menunggu...

Saya balik dengan hati hampa, berkobar-kobar nak mengajar sowang student pun tak nampak muka. Singgah jap kat bilik member (committee timetable), layan borak jap terciterlah student tak masuk kelas. Member semak jadual mengajar saya, hampeh kelas kul 5p.m lah beb! 1 jam awal memanglah takde student.

Buang masa 30 minit menunggu kalau tahuawal2 alangkah baik pergi layan roti canai dulu :p

Comments

EiJa ZaQuaN said…
hahhaha..mula2 baca suspen..last2nya lawak la pulak..
sib baik bkn sbb student mogok boikot lecturer..
umialya said…
hahahaha.. kesilapan teknik
Mama Zharfan said…
hehehhe cute la plak :) lecturer cth ni sbb super punctual :)
eija- suspen gak bila sowang pun takde ayu pun igt dowang boikot gugak Huhu

umialya- huhu kesilapan mata melihat jadual :p

mz- awal2 sem..semangat sikit mengajar hahahah
eB ezrin said…
ha ha ha... eB pn pernah g2.. tapi kat skolah la... ari isnin... yg bestnyer, student dok layan gaks eB nuih walopn blom start klas... adeiii
eb- mula2 igt nak marah rupanya diri sendirikang tersilap
Hahaha...Ayu buat lawak la!!!
Hermit said…
wahahahaha... ops.. hmmm... wohh.. adakah??... adakah wujud hidden agenda di dalam thread my fav wife nih? (cam la banyak bini haha)... i know la anibersari dah nak sampai..
ezz- lawak petang sebab tak sabar nak balik umah sbnrnya

dedet- sila paham2 kan sendiri niat dihati...
@zim@h4eva said…
eheh ayu..i'm sorry, silap lukis TT ayu :P

Popular Posts