Monday, June 20, 2011

Makan2 @ 'Mek Restaurant~Chicken & Duck Roaster'

Abis jer shopping kat Giant KD. Perut dah menggila lapar minta diisi. Walaupun hakikatnya perutku sakit tapi nafsu nak makan itu tetap ada. Tawaf satu Giant KD ternampak kedai makan baru ajer dibuka~ Restoran Mek. Yang beshnya restoran ni sajian utamanya adalah ITIK!
Kebetulan time kami datang sini tak ada owang langsung. So my kids buat cam kedai kepunyaan mak bapak sendiri. Layan movie Ice Age 3 dari mula sampai hendak ke habis citer
Dekorasi dinding restoran. Antaranya gambar pendakian gunung Everest dan banyak lagi :p
Kami pilih satu set (B) itik; size 1/4 itik RM17.90 + 2 side dishes. Daging itik cam agak kenyal. Sebenarnya nak masak itik kena ada cara, kalau tengok my MIL dan atuk belah hubby masak itik cam kena lama sikit. Dan itik lagi sedap kalau dimasak gulai.
Antara side dishes yang kami pilih. Nasi dia sedap boleh tahan rasanya.
Fries siap diletakkan mayonis diatas.
Set (C) ayam, whole chicken RM29.90 + 4 side dishes. Rasa ayam panggang dia memang sedap kalah ayam dari Rasa Mas.
Muffins dan cookies datang bersama set yang dipilih diatas.
See our SuperDad. Suap anak-anak yang sangat leka layan Ice Age 3.
Oklah makan kat sini selain dari rasa ayam panggangnya yang sedap, pencicahnya pun not bad, harga pun sangat berpatutan. Total makan RM40 plus, tak termasuk air. Ini kerana air tidak dijual dalam set so kami decide minum air yang dibeli dari Giant, hik hik.

P/s: Siyes cam banyak, last2 1/4 ayam + itik kena bungkus bawa balik. Sayalah yang paling gumbira sebab malam tak perlu masak cuma hangatkan lauk2 tengahari yang sudah siap dibeli :p. Jom uolls layan makan itik kat Mek!

5 comments:

Mama Zharfan said...

emmm me tak suka itik--mr hubby suka mkn serati hehheh

Ummi Dania Yasmine said...

i x suka itik. silap masak leh berbau kan??

kak ina kl said...

suka itik tapi tak jumpa pulak tpt makan ni..

best dpt msk contest tapi tak tahan panaslah kat situ.

mama_umar_maryam said...

klu itik nikan zety pnh mkn bihun segera perisa itik..mcm sup tuh..sedap giler,haahah

AyuArjuna BiGoshh said...

suzz- me sbb atuk my hubby pernah masak khas serati utk me tu yang boleh gak layan si itik :)

ezz- mmg kena tangan yang biasa ajer..die cam kambing tak pandai masak ada bau

kak ina kl- kat kl ssh jumpa yang restoran melayu jual itik banyaknya restoran ina...mmg panas pun kak ina kat situ
zet- maggie tu pun i suke hik hik