Friday, June 10, 2011

Menang Mesin Basuh Adalah Hadiah Paling Bermakna Bulan Ini :)

Hepi sesangat. Kemenangan kali ini saya lebih teruja berbanding dengan hadiah Habib Jewels yang menceah beriba-riban. Antara pokok utama kenapa saya sangat gembira memenangi mesin basuh Panasonic 14kg... Mesin basuh saya dah 2 bulan rosak. Automatik version tapi takleh spin. Masa mula2 rosak memang sangat down sebab satu hari = satu bakul penuh baju. Tapi memang saya pasang niat mendalam nak cari contest menang mesin basuh. Dan bagai dicita ulam mendatang (betul ke) ada pulak contest Dynamo(kena belanja sekurang2nya RM28) yang mencari 88 pemenang untuk memenangi mesin basuh 14kg yang harganya mencecah RM2k. Fuhhh

Ketika mesin basuh saya rosak, samada saya basuh tangan baju2 tersebut @ bawa basuh baju kat mesin basuh layan diri(kena masuk coins jumlah RM2.50) kat mahallah penginapan saya @ hujung minggu tumpang cuci baju kat rumah mak. Sedey giler. hahaha. Walaupun Encik Hubby berkali2 offer nak belikan mesin baru saya tetap tegas katakan TAK NAK. Sebab masuk yang ini merupakan mesin basuh yang kedua rosak angkara saya (Perasaan salah begitu tebal, huk huk)
Saya mempertaruhkan satu borang ajer :). Itupun buat pertama kalinya saya melihat kegigihan Encik Hubby membeli sambil mengira menggunakan kalkulator HP; cukup tak jumlah RM28 sepertimana syarat penyertaan. Kenapa saya hantar satu tidak 2 atau lebih dan sebanyaknya. Sebab kat rumah saya sudah ada stok sabun jenama Tesco. Kantoi sudah, hahahaha. Tak naklah membazir beli banyak sebab nak masuk contest sedangkan barang tu dah adakan?.

Dan contest ini mempertaruhkan slogan, ai like. Sebab dia memang test skill kita bukannya bersifat lucky draw or pembelian terbanyak ke...
Sampai2 jer terus saya test mesin tersebut dengan membasuh baju. Siyes suka sebab bukan sahaja sebab ianya free tapi lebih berbaloi sebab dia besar. Keluarga ai ramai so memang sangat sesuai dengan kapasiti 14 kg :)
Tak abih lagi khatam baca dia punya manual. Tapi sangat bersyukur dengan rezeki terutama saya yang mempunyai anak 5.

P/s: Tahniah gak pada rakan comper seperti Wan Steady, Cacah, Kiran Kumar dan Encik Zul (ni menang sampai 2 bijik!~nama isteri dan sendiri) atas kemenangan yang sama. Suke wei ramai geng2 ku yang menang :)

P/s/s: hik hik ada owang tanya apsal tak upload gambar hadiah yang dapat setiap minggu? hmm malas nak citer arr..Takpe insyaallah posting tu akan menyusul dalam masa terdekat.

12 comments:

ruha said...

alamak rugi x join , tahniah kak

Nana said...

masyallah sungguh betuah kamu ayu

Mama Zharfan said...

congrats ayu
apakan daya i was in UK--kalau tak me mesti join gak hehheh

Ibu Emir said...

congrats Ayu.. untungnyer. berbaloi dengan family u yang besar.. tamat sudah riwayat kesan degil dengan tangan sendiri

mama tisya said...

tahniah..adiah yg best

[-suziey-] said...

alhamdulillah..murah rezeki ayu..syukur Allah bg rezeki melimpah ruah :)

Cute MuM said...

bestnya.. rezeki tue.. tahniah yer..
jom join gathering 12 jun (ahad) kol 4 ptg kat KLCC..

http://mamiuyun.blogspot.com/2011/06/mari-beramah-mesra-pada-12-jun-2011.html

EiJa ZaQuaN said...

alhamdullillah..tahniah..best betol hadiahnye..mmg btol2 murah rezeki..selalu jerk menang hadiah yg besar2 n best2.

Syima Emi said...

bestnya hadiah ni.....

mama_umar_maryam said...

aduhh 14 kg tu sis..sgt2 berbaloi..more than berbaloi!

Sumijelly said...

ishk... x puas hati tul.. mcm mana leh menang..hahahaha

TAHNIAH la.. akk ni memang murah rezeki tul.. tak sempat nak tnya ilmu dr akak..hahaha

http://sumijelly.com

Wansteddy Tales said...

Tahniah k.ayu :D mesin basuh wan patut sampai khamis lepas. xde org kat rumah. kenalah bg masa kitorg free baru leh stand by. susah gak bila dua2 kerja ni huhu...