Mummy Nak Makan Meatball Macam Aunty Sumi, Boleh Tak?

BOLEH, NO PROBLEM... JANJI BEHAVE...

Hait, mana depa kenal ini auntie Sumi. Siap request lagik nak makan meatball kat Ikea. Sejak anak lelaki yang besaq itu ~ Anaqi Bunyamin pandai terjah2 blog dalam list. Rupa-rupanya dia baca dari posting sumi yang ini!

So lepas abih buat lawatan YB ke IPC, terus bergerak laju ke cafeteria Ikea yang terletak di tingkat satu. Suh anak2 duduk kat meja, siap pesan jangan bergerak ke mana dan bergaduh sesama sendiri. Ai pun bergegas membeli makanan-makanan yang diidam oleh anakanda2 ku itu. Cikedaut apa yang kitaorang makan di Cafeteria IKea...
Oklah rasa meatball dan sos die yang sedap. Ramai gak yang beli meatball ni cam pamos jer kat sini. Akhirnya tertunai jugaklah impian Anaqi nak merasai meatball Ikea sebelum kembalinya ke sekolah, chewah.
Set salmon yang biasa2 ajer. Ai rasa lebih baik beli set fish n chip since anaknda tak berapa gemor gamaknya. Tapi ikan salmon agak besar weh untuk se set yang harganya RM14.
Chcken wing yang cukup rempah ratus dan garing. Terbaeklah. RM10 untuk 5 ketul.
My long time feveret, kek daim. Superb! rasa nak 2-3 dan beli bungkus bawa balik rumah. Harga satu slice RM5.50.
Happy sebab perut dah berisi :)

Love them all very2 much!

Comments

mama tisya said…
lama tk ke ikea..rindu daim

**ayu, aritu ada kecoh psl meatball ikea tu ada b*b*...sebab aritu diorang tutup utk samak
Mama Zharfan said…
ayu, bukan ker tak halal kan..kecoh2 ari tu..
me tak penah mkn kat ikea cafe sbb rasa was2
mama tisya & mama zharfan- tu less last 2 days baru cam baca psl meatball tapi masa gi makan ari tu, Takdelah pulak apa2 notis kat situ...byknya pekerja melayu..yang makan owang melayu ramai tapi rasa ni first and last makan kat sini cam takut lak :(
ayu....meatball ni ada kes...masa i gi Ikea, masa tu restoran tutup. i dgr ada orang tanya orang ikea, dia kata ada supplier ikea tipu sijil halal. Maknanya makanan kat situ ada yang tak halal. HATI - HATI bila makan meatball tu...
Hermit said…
actually, kes tutup tu bukan dari produk Ikea Meatball, tapi dari 1 produk lain di Ikea Foodcourt, & setahu saya mereka terus menutup Ikea Foodcourt dan menyamak tempat berkenaan atas dasar berjaga2... apa2pun better takyah makan kalau was2.. & btw, why am i not informed about this outing earlier Mi?
Sumijelly said…
adoi.... nama aku gak dia jadi alasan nak g makan...hahaha

oh ya....pasal IKEA tu.. mereka dah sahkan makanan di sana ADALAH HALAL...sila semak mana2 blogger yg dh buat entry pasal status HALAL IKEA yek...

kalu kita makan was2 maka jatuh la hukum haram.. jadi kalu leh.. dptkan kepastian sebelum makan...

so far.. x der masalah kat IKEA...kalu tak halal makanan tu.. maka pekerja yg bekerja kat situ pun kira bersubahat la kan?? sbb menjual makana tak halal kepada umat islam.. tul tak??

apa-apa pun tepuk dada tanya selera......

http://sumijelly.com

Popular Posts