Shopping Sampai Pengsannnnnnnnn!!

DAH NAMANYA POMPUAN. MANA BOLEH LARIK DARI PERKATAAN KERAMAT "SALE"
Yang demam akan kebah, kerja susah jadi mudah, semua kerana penangan jualan murah.
So bila encik hubby kasi signal merah, ai akan tekankan fakta "Beruntung tau awak dapat bini dari spesis yang tahu berbelanja yang murah dan praktikal". Hahaha. Tapi my hubby ni jenis yang suka window shopping, siyes ai tak de masalah dengan perkataan "SALE". Sekali-sekala jer bila macam terover belanja contohnya bila baju sampai 2-3 pasang berturut2. Tu kena lah sedas dua, tiga tapi ai telinga gajah~ tebal beb, so no prob... Wohohoho.
Dapat s.m.s Toy R'Us ada buat jualan gudang kat Klang. Ai malas nak pergi sebab dah naik menyampah dengan mainan berlambak kat rumah (dahlah kena kemas ari2 mainan tu) tapi my hubby dapat s.m.s yang sama. Hmmm my hubbykan jenis yang sangat excited beli mainan (sebab biasanya lepas beli my hubby akan "test" dulu, hahahaha). So kena pergi jugaklah sebab terpaksa (cuba kalau sale corelle ai mmg suke ajo), hik hik~ demi anakanda terchenta.
Ramai tak de lah ramai. Barang tak banyak mana tapi cam ai kaut still banyak jugak. Adoihai.
Lepas shopping kat Centro Klang boleh sengaja tersesat kat Jusco Bukit Raja. Lepas makan segala bagai, tersengaja lak nampak jualan murah VOIR. Ai dah tensen dah (ceh ceh). Apa lagi laju jer heret satu famili masuk dalam pusat membeli-belah Bukit Raja itu. Dan kaut lah mana yang tak sepatutnya :p

Dan hasil shopping secara sengaja dan tidak sengaja pada hari itu... Jeng jeng
Buku besar tu RM 1 sebuah, yang saiz kecik 50 sen, beg Akid 50% less dapat RM50 (suke ai beg Ben 10, mak yang over noks), mainan rumah yana (ni kali ke-2 beli RM16) dan kereta Afiq RM20.
Dress cantek2 kat Toy'r us ni. Siyes ada jual dress variasi rekaan tapi banyaknya size 6. Ai berkenan dengan 2 paten dress dari Pooh dan Strawberry Shortcake, harga RM20 sepasang. Dress kat atas untuk my Amani buat raya nanti.
South China Sea~ ya da ya da 2 helai saya punya. Sebenarnya saya pilih 6 helai tapi fikir2 balik "Tak baik membazir lebih-lebih lagi duit suami"... Hahahah, saya memang isteri mithali bab2 ni.
Baju Diadora untuk Dedet, T-shirt untuk Yana dan dress lagik untuk Amani. Akid, Afiq dan Anaqi dapat kereta Hot Wheels RM6 sebijik.
Vacuum ni dibeli menggunakan voucher untuk memotivasikan ai supaya lebih gigih mengemas rumah. Jika dulu 3 hari sekali sapu rumah dan kini dengan adanya vacuum "maybe" 2 hari sekali boleh main sedut2 itu habuk dan bakteria. What ever...

Comments

mummy_ayu said…
wah..banyak shopping tu..best!!!
mummy ayu - sopping mana yang mampu hik hik

suzz- mmg besh...
sis,saye ade south china sea nye blouse and pant,sedap gak kan ;)
ade gak dpt sms,terpakse ignore sbb kt klang,mak aih jauhh
zeti- scs harganya jatuh smpai 70-80% so harga baju dalam seratus dapat cam 20 hinggit jer :)..fabrik die sedap ai like :)
Hermit said…
patutlah pilih lama sangat, rupanya cari sampai 6 ek? bagusla awk ingat sy & just beli 2 je, duit baki tu bleh saya lak berfoya2 ek? hahahaha

Popular Posts