Wednesday, June 1, 2011

Skodeng Gajah Kat Kuala Gandah :p

Ai amik cuti last minute sebab Encik Hubby alih2 apply cuti. Kesian kat anak cuti sekolah tak ke mana-mana, alasan tipikal mak pak sibuk. Hishhh. So tanpa dirancang lepas bawa Amani pergi cucuk setahun (pagi Isnin), balik umah packing2 terus gi Kuala Gandah, Lanchang, Pahang.
Sebabnya my kids teruja nak jumpa ngan gajah selepas puas layan dokumentari tentang gajah di Animal's Planet :) Anaqi malu ngan Cik Kembang yek...
Yana dan Akid, biarpun panas terik tapi demi melihat gajah dari jarak dekat sanggup tu!!
Boleh bagi gajah makan kacang. Ai cam geli sebab gajah kan jenis sedut2. Erkkkk.
Akid yang penuh teruja. Dalam ramai2 anak ai, Akid yang paling sangat suka tengok citer dokumentari especially tentang haiwan. Dan dia akan tanya banyak sangat soklan tentang itu ini. Walaupun kekadang sampai tahap fedup, tapi sebab anak yang ingin tahu sangat kitaorang layan jer. So bila sampai kat Pusat Pemuliharaan Gajah Kuala Gandah, Akid nilah yang paling excited. Dan sebagai ibu, momen wajah anak gembira dan teruja memang buat hati ini berbunga gembira :)
Gajah ni ekor kontot sebab ekor panjangnya kena gigit ngan harimau. Nampak seksi gitew :p
Tengah skodeng2 gajah, hujan lebat lah pulak. Kami sekeluarga kena berteduh kat kawasan gajah, sib baik ada pondok kalau tak kena masuk kandang gajah tumpang berteduh sama. Haru jadinya. Hujan berhenti terus masuk kereta, bau badan semua cam gajah udah. Busuknyer :P

P/s: Lepas tu ke mana ehhh??? Tunggu in the next entry...

4 comments:

Mama Zharfan said...

beshnya spend masa dgn anak2 :)

mama_umar_maryam said...

elephant!!! my kids sure heppy giler klu nmpk gajah nih,tp xtaula klu depan2 kot takot,hehe

AyuArjuna BiGoshh said...

suzz- mmg besh masa yang terbaik...strengthen ukhwah huhu

zeti- ada mcm2 saiz...tengok dari dekat...siap ada slot nlh mandi ngan elephant lagik...hik hik

Hermit said...

apa2pun memang bagus tempat ni.. highly recommended... boleh berinteraksi ngan gajah secara dekat... & it's free... ada juga sesi tunggang & mandi bersama gajah tapi masa kitorang sampai dah terlepas... (tak sure yg tu kena bayar or tak)... maybe next time nak g lagi sbb my kids memang suka... :)