Terjebak Dengan Aktiviti Tukar Produk Lama Kepada Baru!

Hujung minggu lepas, apa saya buat ya :)
Kemas-kemas rumah dan tukar barang-barang lama kepada baru, cikedaut :)
Kebetulan masa saya pergi tukar susu DLady nampak ramai sangat owang tukar sebarang produk malt Coklat kepada VICO (tin kecik). Saya ada banyak pembungkus MILO kat rumah. So hari Ahad, saya ajak Dedet gi tukar tapi kami lambat lambat 1 jam (waktu mula tukar dari kul 1-3 petang) tinggal 4 tin jer. Saya ada 7 plastik kosong (siap buang barkod lagik sebab nak tukar ngan lori mini hik hik). Tapi 4 tin pun jadik ler. Ramai giler yang tukar lebih dari 10 tin, huhu.
Pek kecik jer ni 200 ml. Saya tukar dengan Daia (yang dapat daripada proses menukar Suria Wheels hahaha). Buang barkod dulu sebab Daia ada promosi tukar barkod dengan voucher KFC. Satu pek ni boleh 3 kali cucian jer. Okler dari membazir buang tong sampah kita tukar kat sesi menukar produk di Carefour (Thanks Yus Eda sebab inform ya!)
Susu Duth Lady, al-maklum saya sudah sebarkan di posting terdahulu. Berjaya mendapatkan 5 pek. Sib baik saya datang awal rupanya 3o pek ajer di setiap lokasi.
Saya ada 5 voucher ini. Ada saper2 nak dd 31/7/2011. Semalam tengok kat Carefour harga susu DLady Ikg 18.90 (offer) kalau bayar ngan kupon kurang lagik RM2.50. Jimat tu. Kalau nak habaq jer kat comment box nanti saya pos ya. Tapi saya ada 5 jer tau :)

P/s: Program tukar ni kalau tempat penukaran dekat ngan rumah bebaloi lah tapi kalau jauh berkilo-kilo tak payah ler. Saya kebetulan dekat2 tu yang merajinkan diri pergi program tukar-tukar. Hik hik.

Comments

Mama Zharfan said…
bagus ayu rajin :) :) anak me guna dugro :)
Bionic women said…
anak saya x nak susu dutch lady ni..huhu..sayang jer kan?
umialya said…
smpat lg menukar brg ye, rajinlah!!
Aishah Megahasz said…
Ayu, Aishah pi nak tukar hari Sabtu dia kata dah habis. Ahad tak sempat nak pergi, anak sekolah. Tunggu minggu nilah pulak.

Bagi Aishah jelah voucher tu boleh?

megahasz@yahoo.com
♥MiZz-siHa♥ said…
smpt tukar brng..kat mn tmpt tukar brng nie..xtau la..
suzz- rajin sekali-sekala ikut musim

bionic women- :) susu dlady mmg ramai bdk x brp suke...ank ayu bantai jer...hik hik

umialya- rajin sekali-sekala

aishah- nanti ayu pos ya

mizz- dlady nw ada lg blh rujuk fb dier...vico kat central supermarket, sabun kat c4
ruha said…
saya nak juga boleh, anak buah pakai -ruha
okies ruha...email add dik non kat ayuarjuna@gmail.com
Nana said…
rajin ayu kita ada juga nak tukar
tp damia xisap susu dah heheh so xde pastik susu yg dah pakai utk ditukar
Afida said…
nak juga kak ayu...
nana- bab ni jer rajin hahahah :)

afida: antar add kat ayuarjuna@gmail.com yek...
Kak ayu.. Nak jugak blh sbb yg sulung minum dutch lady.. X dempat nak gie tukar sbb kejer

Nielan03@gmail.com
mama yusra said…
beshnye akak byk dpt tukar!! yus 1 hapa pn x dpt even ada g, x de rezki..yg d.lady abis, yg sabun leh ckp nk brand yg sama, ntah pe2 je..next time de benda2 gini, kasi update ye! fav. gitu.... :)
kite punye antar add kat ayuarjuna@gmail.com

yus- okeh banyaknya tahu last2 min...iklan pun tak nampak kat mana cam vico tu jumpa kat tempat kejadian jer :p

Popular Posts