Saturday, July 16, 2011

DIET Cafe' ~ Do I Eat Today?

Last Thursday i pergi Cheras Business Centre atas urusan kerja. Actually ni kali kedua i ke sana & memang kawasan Cheras i tak biasa so selalunya kalau tempat 'asing' & masa mengizinkan, i akan spend my time to look around (read: mengular) hahaha... Anyway, setelah selesai urusan i pun jengjalan cuci mata sambil cari tempat nak lepak. Then, nampak restoran DIET Cafe'... Woh? Jual makanan Diet-kah? Not my kind of place tapi mood sangat baik hari tu (sbb paginya hujan setelah seminggu tak hujan eh?) so i decide nak masuk & tengok apa menu org diet makan wahahaha...
Pintu masuk restoran, cam kopitam biasa je... Bila kat dalam baru perasan (baca kat menu) rupa-rupanya DIET tu stand for DO I EAT TODAY? Loh... (Pheww! Nasib baik bukan kedai makanan diet hahaha) :P
Dekorasi kat dalam.. Oklah i like, warna & design wujudkan suasana selesa... woho...Kat satu wall ada pics Tasmanian Recipes (lupa dah resipi apa)... Kewl eh? Sorry yuk my hp cam cap ayam hoho...
Kat ujung tu kaunter... Time i datang tu around 11 a.m so restoran ni nampak kosong jek (maybe sbb time kerja & belum lunch hour kot?)... Apa2 pun i memang tak suka tempat yg sesak & ramai orang, really appreciate peace & quiet with nice atmosphere... feels very cozy & make me want to enjoy my time there as long as i can!!!
Salah satu sudut ada disediakan bahan2 bacaan... design feels like home, just nice... one thing i noticed ada lampu design berlainan, tentu suasana malam lain macam ek?
I pesan Cranberry Juice... Harga RM6... Sedap gak, masam sket & ada asam limau lagi...
Disebabkan terlalu awal for lunch so i decide nak try breakfast menu (walaupun pagi tu dah melantak kuih masa sarapan kat ofis wahaha)... Breaky Submarine (RM13), nampak biasa2 je.. Ada telur plus beberapa jenis bacon (kalau tak silap beef & turkey)... Rasanya? A bit salty but very delicious, i really like it lebih2 lagi pekena ngan sos cili Heinz (one of my fav)...

So gedebak-gedebuk lepas tax kenalah RM20.90... I bayar ngan senang hati sebab i really like the atmosphere plus the foods was good. What more can i ask?Hmmm... Cuma 1 je i rasa kurang... MY WIFE YG KECOH takde time tu hehehe... Definitely i will come again with her! Minus my kids sbb takut 'gegar' 1 restoran nanti wahahaha...

P/s: Cepat2 posting ni takut my wife edit lak hahaha

8 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

dedet- hek eleh, nak makan DIET2 lah tu, wahahahahah, jangan lupa bawak saya makan kat sini ye... :p

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ooo..hsbd ayu rupanya

umialya said...

Mulanya akak terkeliru 'MY WIFE YG KECOH', bukankah ayu ni pompuan *#%&^**@#?

Rupa2nya hsbd yg menulis, hehehe

Mama Zharfan said...

ingatkan ayu yg tulis entry ni heheh part last baru tau en zul yg tulis rupanya heheh

Ummi Dania Yasmine said...

hermit tulis eh?? :-)

kak ina kl said...

sekali sekala hb pun nak tulis gak ek..fuhhh boleh tahan..sekali breakfast kena RM20 lebih..banyak tu

AyuArjuna BiGoshh said...

ila- hermit tu my hubby :)

umialya- hahahah, ko main syok my hubby tu kutuk bini sendirik heheheh

mz- gaya menulis ada sikit persamaan kan :p

ezz- a'ah...salah seorang contributor yang tak berapa nak contribute hehehehe

kak ina- mahal kan kak...mentang2 en hubby sorang boleh ler melayang RM20 klu 7 owang...menconggak lah kat situ heheheh

Hermit said...

actually makanan kat situ ada gak yg murah (sket)... banyak choice western foods. Kalau jenis appreciate good atmosphere utk bersantai then no prob... rileks2 sambil take your time enjoying the foods... :)