DIY ~ Do It Yourself!!

Minggu lepas Dedet beli rak dari Carrefour yang perlu dipasang sendiri. Kalau tak silap harga rak ini RM30 hengget lebih jer. Saya sangatlah malas buat kerja-kerja bertukang ni. Lagi rasa tertekan lepas aktiviti bertukang rumah pun cam tongkang pecah!
Tapi sebab harga rak tu cam agak berbaloi. Dengan warnanya yang menarik so saya biar jerlah kaum-kaum adam di rumah saya mengerjakannya.
Anaqi yang paling bersungguh. Lagipun dia memang suka buat kerja-kerja bertukang selain menolong saya masak kat dapur (hahahaha). Afiq at the background just jeling2 je masa Anaqi mula-mula buat.
Then... nak turut serta... Anaqi ajar lak.
Lepas tu dah kira berebut-rebut dah, nak conquer. Afiq pun minat, kira terpengaruh dengan cerita Handy Manny lah ni.
Ta da dah siap. So boleh sumbat-sumbat beg sekolah anakanda2 kat dalam itew rak baru :)

Comments

♥MiZz-siHa♥ said…
klau anak2 dah stat sklh,mmg bnyk la beg2 sklh nie kan...cantek rak tu..
eB ezrin said…
hu3... kat umah eB kan... jap jer g2... pastuh sepah balik... huwaaaaaaaaaaaaaa... tapi lawo ler color green tuh... i lioke :)
Em's Family said…
anak2 dah besar.. dah boleh suruh jer derang buat.. senang kan..
Bionic women said…
bilik anak dara kita semua perabot camni, tapi warna pink..semua beli kat tesco
PENAT WOOO BUAT NE..ILA PENAH PASANG YG DARI IKEA PUNYA.. TERUS NAK DEMAM.. 4 JAM BUAT..
Mama Zharfan said…
me fail bab2 technical--mr hubby is very good at it heheh
u untung ur boys semua dh besar hehe boleh harap dh tu :)
mizz-siha- cantek dan murah :)

eb- bukan rumah eb ajor rumahh den pun samo jo

mira- suh benda dowang nak buat boleh ler...klu suh lipat baju..haram...

bionic women- pink! my feveret kaler tu

ila- sbb tu ayu malas nak buat hahaha..sbb tak nak penat

mz- me pun fail...ank laki2 isk wajib tahu benda bertukang2 ni heheheh
ehhh,zt pon bli yg rm9.90 tu,hehehe

Popular Posts