Friday, August 5, 2011

Buka Puasa Sekadar Apa Yang Ada, Pizza Domino's-ku Tiba Lewat!!

Mukadimah : Meh ler owang kampung, sebelah kampung semuanyer ler yang membaca blog ni, silalah AFUNDI https://apps.facebook.com/mamypoko/?page=gallery2.php&eid=127 link ini. Gigih ni! Dah terjebak kena teruskan 2 bulan beb hari2 kena merayu + muka tebal meraih undi. Untuk pengetahuan semua undi boleh dilakukan setiap hari. Segala budi bicara anda menekan butang UNDI setiap hari sesangat dihargai :)

Storynya pasal semalam, mak letih sangat. 4 kelas jer tapi berderet paling tak tahan antara kelas kena gerak jauh-jauh belaka. Lepas tu minggu ni kena ajar pasal "Network and Security". Pehhh pulunlah, fenin dengan macam2 terms. Pendekkan citer nilah alasan balik rumah kul 5 boleh tido tak hengat nak masak untuk berbuka.

Alih2 tengok hp ada 13 missed calls dari Encik Hubby. Bising pak cik ni sebab saya tak angkat tepon. Adeh, bila hubby balik tengok saya sememeh penat cam rupa 'Backyard Monster' terus dia suh order pizza ajor.

Tepon Dominos, nak buat order tapi PIC Domino's terus cakap lewat sikit penghantaran i.e lebih dari 30 minit. Paling lewat dijangkakan kul 7.30 sampai. Hmmm alih-alih tibanya pesanan pizza kul 8.05 malam. Anak-anak berbuka ngan kuih dan air soya kotak jer. Sedey tul. Pizza sampai terus terkam cam rupa singa kelaparan. Haiya, rasa terkilan gak kalau tahu sebelum balik rumah dah tahu penat tak perlulah berangan nak masak. Pergi jer beli kat bazaar Ramadhan walaupun rasa menyampah dengan harga makanan yang tak berapa sedap tapi mahalnya melampau2. Huhu.
Afiq yang paling lapar walaupun dia tak berpuasa, hahaha.
Disebabkan kelewatan, dapatlah kad "Sorry" ni dari Dominos...
Bukan setakat sorry jer tau, dapat free regular pizza for next order lagi.
Ada gak hikmahnya kan? Tapi saya siap sound ngan adik delivery Domino's, lenkali bawaklah banyak2 sikit free gift~ kasilah air tin, kek coklat dan chicken wings, hahahaha. Melampau ehh permintaan ku :p

5 comments:

eB ezrin said...

lamer dhx order.. tringin plk :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

adik pizza tue pun diam je sbb tau akak yg pot pet pot pet tue kelaparan kiki

Mama Zharfan said...

besh gak berbukak dgn pizza ehheh

mama_umar_maryam said...

so far, ade 3 org termasuk sis yg join contest tu,ok,zt support tige2 hehehe

Nana said...

saya akan vote ari2 heee