Saturday, August 20, 2011

Celebrate Besday Afiq Kat Penyet Express

Masa my Amani tak berapa sihat, idup saya memang kucar-kacir sikit. Dengan hari Khamis, saya terpaksa hantar paper final exam (alhamdulillah berjaya menyiapkannya dengan jayanya walaupun banyak sesangat perubahan waktu akhir). Petang tu, saya request kat hubby ajak pergi mana-mana since Amani sangat teruk MOOD dier sambil keluar untuk meraikan hari jadi my Afiq. Hmmm Afiq berusia 4 tahun pada 18/8........ Besar dah anak bujang bongsu saya :)

So dalam kepala memang nak gi pekena Ayam Penyet kat Giant KJ.
Yang bagusnya kat sini, di depan Restoran Penyet Express ada kedai Music Valley yang duk tayang citer BoBoiBoy. So my kids duk layan citer tu sampai tak berkelip biji mata. Mak ngan ayah apa lagi gilir-gilir buat aktiviti membeli barang dan juga membuat tempahan makanan.
Ni menu combo yang ada ayam, daging dan meatball. So set ni kitaorang tambah 2 nasi lagik. Sebab banyak lauk dier :0
Set ikan bawal untuk Dedet...
Set udang untuk Anaqi...
Mulut masuk makanan mata duk jeling kat citer BoBoiBoy... Makanan kat sini bagi saya not bad-lah. Tapi my Hubby kata sambal die terlalu pedas sampai kenikmatan merasa kesedapan penyet itu ilang. Huhu.
See my besday boy, "Peace" trademark sokmo. Ingat nak beli kek tapi tak ada yang berkenan. So decide weekend ni celebrate besay Afiq ngan kek. Kalau rajin ingat nak buat kek sendiri... Kalau rajinlah heheheh. Selamat berpuasa uolls... Berapa hari lagi tinggal, rasa sedey lak... Cepatnya Ramadhan berlalu pergi...

p/s: Anyway grats to my dear BFF Mira.... Moga I pun murah rezeki cam u... Amin :)

6 comments:

Mama Zharfan said...

epi besday afiq!! me dh lama tak mkn ayam penyet--mr hubby tak suka..me ajer yg suka..

Ummi Dania Yasmine said...

ehhh...penyet express ni macam Waroeng Penyet The Curve je....best arr....teringin nak makan Udang Penyet.....hehehe...Happy Birthday Afiq......

Ummi Dania Yasmine said...

ehhhh...Mira menang? What What What??? Nak dgr good news dari mulut dia jugak!!!

Em's Family said...

ayam penyet ni lame dah tak makan sebab encik husband dia kate rugi.. huhuu... selalu dia bagi perumpaan kat indon, bende penyet2 ni tepi jalan murah jer haha... dia memang lagu tu...and thanks for the wish!! heheehhe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

epy besaday afid..hubby ila suka mkn ayam penyet sbb pedas giles..kalau tak pedas dia komplen hehe

Nana said...

owh arini plan mcm nak g buke mkn ayam penyet la