Thursday, August 18, 2011

Rise of the Planet of the Apes, Beshh :)

Cuti untuk owang Selangor baru2 ni, sempatlah pergi tonton Rise of the Planet of the Apes kat Cathay Cineplexes satu famili. Walaupun cuti keadaan di The Curve takdelah sesak mana. Saya rasa ramai yang sibuk meyoping di KL terutama di Jalan TAR kan kan kan.
Sakan, pose2 semangat nak tengok movie. Kebetulan ada 6 tix free untuk movie FOX yang mana akan berakhir 31 Ogos 2011 so HARUS lah dilangsaikan sebelum ianya burn begitu sahaja. Dan hari tersebut my Afiq pose sampai kul 2pm. Heheheh.
My Amani time ni sihat lagi. Hepi sebab dapat outing satu famili. Rasanya sejak bulan pose jarang benar bawa die kuar jalan-jalan. Tapi malam tu Amani kena food poisoning...hmmm..punca dan penyebab saya pun kurang pasti :(
Overall citer ni memang BESH lah. Moral tentang bagaimana kita perlu menghormati hidupan lain di muka bumi ini meskipun ianya seekor haiwan. Dan paling penting jangan sesekali cuba mengubah apa yang telah dijadikan kerana kejadian kita dan hidupan lain sememangnya saling memerlukan dan ianya sudah cukup sempurna. Hoho. Dalaaaaaaaam sungguh maksud iteww. Saper2 yang belum tonton sila2 kanlah sebab movie ni dah masuk kategori *free mark list so maknanya tak lama lah lagi tayangan di pawagam :)

4 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

rajin btul bawak anak2 tgok movie.. bestnyeeeeee.. mesti anak2 suka

Mama Zharfan said...

tak sempat nak tgk movie time bln puasa :)

Devi da Lil' DeviL said...

ada scene yg terdetik air mata..for melah..sebab abuse animal. tapi i menang enjoyed this movie. boleh kata one of the best summer movie of 2011. dan another scene paling suka bila Caeser dpt masuk taman negara for the first time, tengok pokok yg paling tinggi terus panjat..i ada rasa nak pi sana jugak..sungguh magical mother nature ni. :)

mama_umar_maryam said...

mmglah jamu mate tgk tiket wyg kt blog sis je ..lamer gler x tgk wyg ;(