Saturday, September 3, 2011

Acara Tahunan Setiap Kali Raya | Main Bunga Api!!

Sepanjang di kampung KB, dua malam berturut my kids bz main bunga api. Ekceli saya tak ler berkenan sangat dengan acara tahunan ni - main bunga api ngan sepupu-sepapat. Tapi bagi bebudak ini-lah aktiviti riadah paling digemari bila time berkumpul reramai. Hisshhh cam rasa membakaq duit ajor.
Excited tak yah cakap lah. Lepas makan malam dan semayang maghrib jemaah reramai terus berebut turun tanah cari port memasing nak main bunga api. Adik ipar dan sepupu yang dah besar beli gak mercun jenis kecik2 tu (Pop Pop?) so secara tak langsung menambahkan suasana havoc meriah di malam raya. Apapun bila main bunga api ni kena pastikan orang dewasa yang join sama mesti lebih kurang banyak ngan kanak-kanak yang bemain. Sebab kena ada pemantauan penuh :)
Ni Adik Is (my BIL paling bongsu) duk mencucuh api kat mercun roket...
Hishhhh anak sedara pompuanku Aleya pun main mercun gak ya.... My Yana duk bz ngintai2...
My Anaqi dan anak sedara paling rapat ngan Anaqi iaitu Adam... pun main sekali ya!!! Demo tak cukup umoq tau :p
So dia akan menyala & 'zusss' terbang macam ni...
Mengurut dada tengok gambar2 bebudak ni...
Ekceli masa dowang main bunga api dan mercun saya kat atas rumah duk layan movie sambil makan2 (berapa kali round dah). Cuma dengar suasana meriah kat luaq jer. Tapi rasanya paling bersungguh bermain ni adalah bapak2 budak terutama my laki ler... Lupa nak snap gambar die yang gigih cucuh api sambil buat lompat bintang, hahahahahah.

3 comments:

Mama Zharfan said...

thn ni me tak main bunga api :p biasanya tiap2 thn me main dgn my adik2 :p

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mmg kena jaga.. si arief main tapi dia dok acu bunga api kat muka amana...mmg kena tengok2..

AyuArjuna BiGoshh said...

suzz- mmg meriah main bunga api...tapi la ni harga bunga api dah naik :(

ila- mmg berjaga sangat...tu yang takut dlm seronok takut2 ada yang tercedera :)