Thursday, September 8, 2011

Akhirnya... Bertambah Juga Bilangan Ahli Rumah

Hahaha...
No No No
Bukan saya mengandung yo!
My Hubby ler semalam balik opis boleh die gi carik haiwan-haiwan peliharaan yang sememangnya diidamkan oleh my kids...
Dibelikannya kura-kura ni. Harganya kalau tak silap 8 hengget. Beli dah kura2 ni kena belikan juga bekas/rumah, ubat dan makanan sekali.
So my kids berikan nama panggilan "TOWER" pada anak kura2 ni. Mula2 nak letak nama "TOWEL"... Last2 tak jadi... ~takde komersial langsung nama, hahaha
4 ekor anak ikan koi untuk my kids, kecuali Amani jer yang tak dapat. Setiap ikan kepunyaan masing2 ada nama yang diberikan (ilham dari tuan punya memasing :p )
Ikan Akid: T-Rex
Ikan Yana: Amilla
Ikan Afiq: Turesh
Ikan Anaqi: Buntal (kot hahahah, mak die membijak jer ni)
Tapi siyeslah anak saya semuanya happy yang teramat termasuklah My Amani. Sukanyer die. Asyik terlompat2 tengok haiwan2 ni. Siap peluk plastik yang berisi ikan tak nak kasi abang dan kakak dia amik... Amani ni minat kat haiwan memang sangat extrem so cam ada potensi untuk jadi Doktor Haiwan takpun Zoologist :p

10 comments:

eB ezrin said...

alahai, comelnyer ahli2 baru tuh :)

Mama Zharfan said...

cute amani pegang pets tu ehhehe

Hermit said...

Ikan Anaqi nama 'Aki' lah mummy... tambah 'd' jadi nama adik dia muahahaha... diorang nih sesuka je kasi nama.

AyuArjuna BiGoshh said...

eB- comey2 harap panjanglah usia mereka huhu (riso ni)

suzz- hehehehe, mekacik auntie

dedet - hok aloh aki' ish tak sedap langsung

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

umah ila dah ada arowana tapi dah cakap sorry ye tak mo basuh akuarium..basuh sendiri..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

oh..lupa nak jawab..ila beli umah kat kajang

Ummi Dania Yasmine said...

wahhhh suka haiwan ni....macam dania jer....

AyuArjuna BiGoshh said...

ila- wah ikan tu besar kan...ayu puny abalang kecik jer :( tu pun malas nak basu hahahaha...canteklah umah ila tu

ezz- amani mmg suke sgt ngan haiwan lebih dari adik beradik dier yang lain

mama_umar_maryam said...

mmg igt nk tmbh ahli baru gak dlm umah..tp xdecide lagi..ikan or kure2

Devi said...

Lucunya tuh kura-kura, anak-anak akan senang ada hewan peliharaan.