Monday, September 26, 2011

Prize Giving Ceremony ~ Natural Art Contest :) :)

Secara jujurnya saya tidak meletak apa-apa harapan pun untuk contest ni. Alasannya:
1. Hadiah utama die kereta. Dan selama saya aktif masuk contest kalau hadiah kereta maka penyertaan pasti ramai, sebab teruja! So kebarangkalian menang memang tipis.
2. Anjuran Pemanis. No doubt syarikat gergasi rajin sangat anjur contest. Setiap tahun lebih 10 contest samada dari Pemanis sendiri mahupun kolobrasi bersama 7-11, Mydin dan banyak lagi. Dan ramai peminat minuman keluaran Pemanis terutama 7-up dan Lipton. Memang ramai yang menyertainya, confirm!
3. Saya hantar sikit jer. Sebab kalau tak silap untuk satu borang ianya perlu 3 label dan resit (kalau tak silap). Saya hantar 7 entri. Geng comper saya kenal Encik Zamri, die hantar 40 entri!

Tapi kalau dah rezeki tu tak ke mana, kan?
Winners yang hadir kebanyakan nama yang tidak asing buat saya. Terutama Encik Mohd Jerlus tapi untuk peraduan ni Encik Jerlus dapat tempat ketiga dengan menghantar lebih 50 penyertaan. Tempat pertama Encik C (lupa deh nama dier). Tapi cam ada bunyi ala2 CHK (hahah geng comper mesti kenal). Dan asal dari Perak kebetulan sama ngan CHK (CHK klu contest pembeliaan terbanyak mmg die selalu menang, rasanya lebih 2 kali dia dah menang kereta). Dia hantar lebih dari 100 penyertaan. Banyak tul! Tapi menurut Encik C kebanyakan label adalah juga ehsan dari kengkawan dier :P

Dan satu famili ni~ mak, ayah dan anak pun menang tempat ketiga. Pehh satu keluarga. Hantar pun tak banyak lebih kurang macam saya. Saya pun pelik camana die pilih winner. Saya tak join sangat geng comper kat situ sebab dowang BZ citer pasal contest2 yang lain.

Sebab saya lapaq, saya makan sowang2. Kebetulan Encik C ni pun nak makan die join saya. Saya pun sempat lah borak2 ngan dier :p Encik C banyak kali masuk contest tapi tak pernah menang besh. Paling besh pun conso yang biasa (vou RM100 dll).

Sorry ya kengkawan, saya ingat sebelum ni contest siggy tapi rupanya bukan. So ni kiranya rezeki terpijak jer... tiada skil apa, tak layak pun dapat gelaran pro comper hehehehe. Sebab mungkin memang kebetulan kamera saya rosak seminggu sebelum tu. Dan saya dikhabarkan menang vou Giant RM1K dari Mamypoko, so memang ada pasang niat nak carik DSLR guna vou tu. Tup2 menang contest ni, so voucher RM1k tu Insyaallah akan digunakan untuk beli barang lain. Syukran... syukran :)

Saya memang lapaq sangat, tapi gigih gak amik gambar makanan guna hengpung berjasa hik hik.
Ada kek, buah & segalanya :)
Kuew teow die rasanya sangat mengancam :)
Air minuman tin dari Pemanis!
Happy me :) :)

15 comments:

eB ezrin said...

dslr tuh.. asyikkkkkkkkkk... mhl ooooo :)

Nana said...

woww dslr tu..gile la tahniah

mama tisya said...

best tul ayu dpt dslr...lps ni leh posing2 sakan

Mama Zharfan said...

congrats once again!!

Myvitrd said...

wah rezeki terpijak tu.. siapa sangka boleh menangkan.

aNaYaNa said...

Fuhh..puas ati dapat DSLR free...tahniah kak..:)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

wow syoknye dpt dslr free..
mmg btol2 rezeki..tahniah..

Lin Azlina said...

bilalah saya nak dapat dslr free..bestnya..tahniah....

Em's Family said...

100 penyertaan.. banyak nyer... i kalau paling banyak ni memang selalunyer kalah teruk :D.. sebab i hantar selalu satu je

Em's Family said...

eh anyway, congrats ok.. lepas ni ambik gambar i yang comel ni okeh

Wansteddy Tales said...

maksima pernah hntr pn cnts tropicana yg skrg udah serik kujoin! dan mungkin xkn join lg dgn pelaburan. mana yg ada je kalau tingin nk join. letih join cnts hi purchase ni haha... tp klau hi purchase gunakan resit mmg still ada chance lagi sbb xde yg main ngelat haha... paling penting. TAHNIAH kak ayu! ini salah satu hadiah target wan sepanjang jd comper. harap2 suatu hari nnt menanglah hadiah yg mcm k.ayu ni. doa2kan wan juga ye. wan ni newbie je huhu

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila selalu hantar satu.. kiki..patut tak menang ..haha

Devi da Lil' DeviL said...

fuyoh..congrats ..akhirnya dpt jugak kamera DSLR ! hebat betul! betul betul lucky ni.Lucky 7..

Ummi Dania Yasmine said...

rezeki !!!! :-)

Yusrimau said...

best!!! tahniah kak ayu!!