Tuesday, September 20, 2011

Saya sayang Malaysia kerana...

Entri tertunggak... Just nak wish kepada semua warganegara Malaysia "Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan ke-54 & Hari Malaysia" :)
Tergerak hati nak buat posting sama selepas selalu lepak kat http://mynewshub.my/ Saya sayang Malaysia kerana...

1) Tempat lahirku (& matiku - harap2 la).
2) Rakyatnya ramah, beradab & kaya dengan adat.
3) Negara yang aman. Paling penting rakyatnya tidak seagresif sesetengah jiran2nya dalam menangani isu semasa.
4) Bumi yang bertuah, kaya dengan sumber asli & terlindung dari bencana alam seperti gunung berapi & gempa bumi.
5) Tanahnya subur.
6) Makanannya murah (penting gak nih! kehkeh).
7) Isteriku orang Malaysia! (Kalau kahwin minah saleh mestilah hati berbelah-bagi antara negara sendiri & isteri ek?).
8) Tempat yang paling sesuai untuk membesarkan anak2ku. Kesucian agama masih terkawal.
9) Dapat hidup berbilang bangsa & agama dengan harmoni.
10) Kalau bukan saya, siapa lagi?

Walau apa pun sebabnya, bersyukurlah dengan kemerdekaan & keamanan yg kita kecapi... :)

Hermit

5 comments:

Devi da Lil' DeviL said...

saya pun sayang malaysia! walaupun suka mengembara di perantauan orang, tapi Malaysia where my heart is. :) MERDEKA!

AyuArjuna BiGoshh said...

wahhhhhhhhhhhhhhh...patriotik lakiku gyhupe2nyer....

devi- i wish one day i boleh jadi cam u....lawat2 negara orang.. i wish..i wish.... :)

Hermit said...

@Devi,
bagus tu... jauh perjalanan, luas pandangan, tapi hati tetap padamu Malaysia :)

@Mi,
jgn lupa suruh Devi Bluetooth banyak2 aura menang percutian kat awak nanti kehkeh..

Devi da Lil' DeviL said...

hermit- ya. jgn lupa asal usul kita. :)


ayu- u mesti boleh punya.tunggu masa je tu..jeng jeng jeng...mari sama sama BLUETOOTH aura kemenangan. i nak menang cash prizes jugak...hehehe..

kim soo hyun said...

sya syg malaysia