Wednesday, October 5, 2011

Alphabet for Gen-Z kids...

Tadi pagi terima e-mail... just nak share (mungkin ada yg dah pernah tengok)
Ada gak kebenarannya... teknologi yg cepat berkembang & tanpa sempadan... my kids pun dah liat nak sentuh buku (kecuali Yana)... si Anaqi langsung tak nak tengok kamus, apa2 just mintak "Dad nak google jap" or "wikipedia jap dad"... *sigh* And 2,3 ari lepas si Afiq lak datang request "Dedet nanti buatkan Afiq facebook ye, Afiq dah besar" (sambil tunjuk2 badan cikeding dia)... wahahaha... Dulu2 Anaqi & Yana sendiri registerkan e-mail & buat facebook diorang sendiri, memandai password berjela2 & ntah aper2 ;p

Hermit

5 comments:

Mama Zharfan said...

anak2 zmn fb hehheh :)

mama_umar_maryam said...

huhu..bdk2 kt umh ni pon youtube saje

Cho Zila said...

memang ler budak2 sekarang cerdik2 belaka.. jadi ibunya lagiler kena cerdik....

sarasudin said...

wah.dasat.musti bekesan klu mengajar cmni.kui3.

AyuArjuna BiGoshh said...

mak die penang kepala dah ni hahahaha..

mz- dowang punyer fb APLIKASI siap instal yang dasat2

zeti- youtube ...klu famili i yana_ belajat pakai tudung pun tgk you tube..plus buat origami kertas..huhu

zila- ibunya cam kurang celik..heheheh

sara- berkesan sgt klu paper it ler..paper lain hancuss