Monday, October 31, 2011

DUGRO CHEF CILIK AUDITION

Hik Hik Hik
Saya pergi audition seperti diatas :p
Punyalah gigih pagi2 masak (sajian khas untuk kanak-kanak) khas untuk dibawa pergi audition. Lepas tu kalut saya dan Yana tak ada gambar ukuran passport, My Kid Yana pun tak fotokopi lagi. Dalam kul 10.30 pagi pergi membuat urusan gambar dan fotokopi, kul 11 pagi baru sampai di tempat audition "Hotel Royal Bintang" dekat The Curve.
Kebetulan masa saya sampai tak ramai lagi. Saya peserta yang ke 7. Tapi muka kanak2 yang hadir sangat familiar di kaca TV Astro. Apatah lagi datang bersama mak masing2 yang begitu gorjes. Saya lak, sempoi ajor!
Cam nombor James Bond :p Masa Master Blogger Chef saya dapat meja no. 7. Kebetulan la pulak. Lama juga menunggu walaupun di depan saya hanya 2 orang peserta yang belum masuk diuji.

Tiba giliran nama saya dan Yana dipanggil, berdebar jer rasa. Kami dibawa ke satu bilik lagi. Di dalamnya penuh dengan kamera. Dan judges mak aih, ada 8 orang kot. Saya perasan ada Chef Mulok (ketua juri), wakil Dumex dan Astro. Host untuk rancangan ni nanti ialah Vanidah Imran, tapi untuk hari audition tu host die "pengarah produksi" itu sendiri.

So banyak gak dia tanya Yana soalan. Saja nak tahu Yana jenis mesra kamera ke tak. Dan Yana sangat "BAGUS". Saya memperkenalkan hidangan saya "Pancake + Cheesy + mix vege + hot dog + scramble egg"... Nama resepi ni "Pancake Dumex Nutrisi Lengkap". Hahahahahah... Sib baik juri tak tanya apa nama resepi. Tapi yang kelakar nya Pancake saya warna maroon sebab saya guna susu Dumex perisa Strawberry (susu ehsan dari Kak Yah, kasi saya 2 pek besaq wooo). Tapi Chef Mulok kata "Shodappp"... Suke suke suke

Lepas tu lak dalam masa 4 minit saya dan Yana kena sediakan satu hidangkan berdasarkan bahan2 yang disediakan di atas meja. Kat sini juri nak tengok kolaborasi (betul ke ejaan ni?) antara ibu dan anak-anak. Saya buat "sandwich tuna sesuke hatiku"... Hik hik...
See Yana, ada gaya Chef tak?
Me and my partner.
Saya buat 8 keping pancake tapi lupa nak asingkan. Masa nak siapkan hidangan untuk dibawa, tinggal dua keping yang hangit ni jer, yg elok semua dah di makan. Hahaha, sadis :(

Apapun first time gi audition bersama anak, rasa FUN gak. Kalau ada rezeki maka minggu2 seterusnya saya BZ lak dengan shooting. Nanti muka pun masuk Astro RIA (104). Ceh, berangan lah oi oi...

8 comments:

Mama Zharfan said...

memang nampak ada gaya tu...me doakan u & yana terpilih..amiin

- zuriey - said...

fulamak...ada chance masuk tv ni..wish u all d best

Ummi Dania Yasmine said...

hehehe....wah terer yana tak shy shy cat :-)

Cute MuM said...

bestnya..
harap ada luck untuk tgk mom & yana kat astro..
:)

akuzle said...

ohoh! sy g yg esoknyer tuh kt sunway. 8 org juri?? adoihhhh... sy 1 jer... good luck lah utk kiter berdua kan?

Dyat said...

Gd Luck Kak ayu!!!!

Anonymous said...

salam, saya nora nak tny u dah dpt tak result? saya baru dapat result semlam yg menyatakan layak untuk pertandingan ni..hope u dapat juga..))

AyuArjuna BiGoshh said...

alhamdulillah, dapat :)