Wednesday, October 26, 2011

Goreng Tempe | Alwizz Be My Feveret Masakan :p

Nama resepi sesuke hatiku:
Cik Anon Tempe Goreng Kicap Yang Besh Sekali!
(fuuhhh panjang nyer nama resepi!)

Sedap woo..makan panas2. Saya kekadang meratah gitew2 ajer. My Hubby mula2 dulu tak layan pun ngan tempe ni. Sebab ore kelate mana biasa sangat ngan "tempe". Tapi dapat bini yang universal masakan dier, so telan gaklah tempe ni, huhu. Tempe ni memang bagus sebab die diperbuat dari kacang soya (ceh cam orang lain tak tahu lak ya tak!). Dan menurut kajian yang direka2 oleh saper ntah.."Makan tempe hari2 kulit wajah anda akan licin seperti Khir Toyo"...

Apakah....benar?
Apsal muka saya tak licin, menggurutu jer ni :p

5 comments:

Mama Zharfan said...

me tak mkn tempe :p
dulu2 tauhu pun me tak mkn, now dh reti mkn tauhu hehhehe

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

sama la eija pun suka sgt makan tempe..lebih2 lagi wat sambal tempe + kentang n bilis..hheehe..

mama_umar_maryam said...

tempe masak kicap nih,mmg feveret kitorg,kater org jawa,hahaha

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

tensen sbb sekarang ila taku nak beli tempe..agaknya kena beli tempe luar puchong kot..tempe rasa pahit..caman tue??

Yusrimau said...

Nampak sdapnyer...da lame xjamah tempe..huhuhu