Kenapa Saya Merasakan Harga Tutti Frutti Sudah Mahal!

Ini bukan pertama kali saya menikmati Tutti Frutti. Kali ke-2... ke-3... ahem banyak kali gaklah. Dan saya ingat lagi pertama kali saya mencuba yogurt ala2 ice cream ni selepas 2 minggu ianya diperkenalkan di pasaran. Harganya tidak seMAHAL hari ini. Tax naik ke? Saya ada tanya dengan adik yang keje kat Tutti TTDI... "Cam mahal sikit sekarang ni ya harga Tutti Frutti?" Dengan senyum malu2 kambing adik itu membalas dengan sopan "Harga minyak naik kak, harga Tutti pun naikler"... Saya kompius kejap... Hmm ada kena mengena ke minyak dengan yogurt? Mesin nak pusing yogurt kot perlukan minyak pelincir... Hahahahaha. Cam besen kain jer saya berfikir ya. Tapi tu memang standard jawapan bila isu barang naik, kan? Kita salahkan minyak... Lepas tu pakat ramai2 salahkan Kerajaan... Hahaha (ketawa jahat).
See Tutti setengah dari cawan... yang berharga 10 hengget lebey. Ops abih dah Dedet tahu. Lepas die baca posting saya mesti die membebel. Hahahahaha... Tapi kan, tekak saya rasa eskrim di bawah jauh lebih sedap... dan murah!
Dan ianya bukan yogurt memanglah murah (harga standard satu hengget jer), konfeksi ais yang memenuhi citarasa saya. Ada rasa susu dan masam2 lemon! I like 100 kali.

Comments

mama tisya said…
kalo outlet yg br2 buka ada diskaun smp 50% tp kalo tk isi penuh kena extra charge..mayb tk penuh tu yg mhl kot..hehehe
Mama Zharfan said…
me tak suka yoghurt hhehhe and me jenis tak suka ice cream :p
transport charges la ayu. cemaner yogurt tu nak bergerak dari satu tempat ke satu tempat yang lain...kena la naik kenderaan. Kenderaan lak kena isi minyak....ni kira 'domino effect' ni...minyak naik automatik semua harga barang naik. ye ye setuju buat evil grin...hehehhehe
misznina said…
madam kalau nak mkn ice cream yogurt murah g indonesia... sana mostly semua kedai ice cream ada, even kedai kecik... coz pengeluaran utama kat sana is cheese and yogurt... hehehe.. saya kalau terasa nak mkn wkt kat sana je la... malaysia mmg tak beli la...
ummi aiza said…
saya baru je pegi tutti frutti 2,3 minggu lepas. itu cubaan pertama (dan mungkin terakhir) sbb husband saya kata rasa dia 'biase2 ajer' huhuhu walhal kat tekak saya rasa sedap le sangat.
Nana said…
tu la nye mmg mahai pon
fikir 2,3 kali juga nak g makan sini hehe
klw time gaji ok la
eB ezrin said…
x pernah mkn. hik3
Hermit said…
lebey la mi... i dunno u lah!
mt- iyake 50%.....wahhh kena jenguk mana2 outlet baru bukak ni :)

mz- rugilah mz hahahaha

ezz- logik gak pendapat u... :)

misznina- jauhnyer nak gi makan eskrim smpi ke indon sana..cam tak lepas jer duit tix flight heheheh

syidot- kena dengar cakap suami...hahahahahaha....die kan dr so lebih memehami dari segi rasa...hahahahahah

nana- tu less...antara makanan yang mahal tapi tetap menjadi feveret

eB- takpe eb tak makan rsnya OKlah tapi HARUS gak try sekali heheheh

dedet- hahahahahah.... :p..

Popular Posts