Tuesday, November 1, 2011

Pening Kepala Dengan Karenah Anak2

Seminggu dah rasa macam ghupe GORILLA kat rumah.
Dengan BZ berpindah bilik di opis.
Dengan pening kepala karenah anak-anak kat rumah.
Abang dan kakak suka menyakat.
Adeh, darah tinggi dah ni :pMy Amani jadi over cenggeng lai.
Semua die nak kena dapat, kalau tak mesti merajuk.
Perangai turun dari saper la ni yerk? hik hikKelima-lima anak saya kuat nyer main lompat.
Masalah suka lompat atas katil.
Katil master bedroom lak tu.
Sekarang ni saya mengalami sakit belakang yang kronik.
Spring tilam tak berapa cantek.
So Dedet tiap2 weekend bawa gi taman sebab nak kasi dowang puas2 melompat.
Tapi bila tengok gambar 2 beradik ni.
Timbul rasa sayu dan syukur sangat.
Tentang kasih-sayang adik-beradik.
Walaupun mengalami kekurangan dari segi fizikal tapi secara rohani mereka sarat dengan kasih-sayang :)

Berbalik pada kisah anak saya. Walaupun mereka ini kaki menyakat, kuat bergaduh dan suka berebut. Tapi sebenarnya mereka sangat AKRAB antara satu sama lain. Jika salah seorang tiada pasti yang lain akan mencari. Jika dibeli barang mainan dsbnya, pastikan diingatkan untuk dibeli 5.

So, kesimpulannya kita perlu bersyukur dengan segala kurniaan yang diberikan :)

7 comments:

eB ezrin said...

sayu hati tgk 2 bradeq tuh... subhanallah

Mama yusra said...

Penuh dh Gigi Amani tu ye...anak yus, bln 1 nnt dh 2 thn tp Gigi lum penuh pn... Pe pn, anak2 mmng pembawa rezki! Tahniah sgt2 atas kemenangan bergaya akak! :)

Mama Zharfan said...

sedih tgk pic tu :(

congrats menang habib tu!!!! siyes besh!!!

d i b a said...

As-salam ,
madam .. madam ayu kan?
lecturer kt cenfos?

yatie chomeyl said...

comelnya amani wpon tgh menangis

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila dah mula pening dgn peel arief.. tapi tantrum mcm mana pun sayang diaaaaaaaaaaa

Hermit said...

sedih la tgk pix tu mi... dua2 cacat ke? :( kesian betul... dahla yg baju kuning tu ada iras Afiq masa senyum... (bad mood dah)