Posts

Showing posts from March, 2011

Berjimba-jimba Menonton Movie "HOP"

Image
O haiyo... Malam semalam anaknda2 dan ayahnda berjimba-jimba di The Curve sempena dengan tayangan Preview "Hop". Saya dan Encik Hubby menang, so total yang berjaya diraih 4 tix. Suke :) , bagi Encik Hubby dia idokler melayan cerita animasi mat saleh sesangat tetapi memandangkan anaknda2 sangat beria so gigihlah bawa mereka semua menonton movie bersama. Saya lak lepak ngan Amani main cakar harimau, huhu.

Layannnn gambar anaknda berjimba sebelum movie bermula :)
Yana dan Afiq yang sangat ceria walaupun dah pukul 9 lebey...
Amboi, seronok ya dapat kuar malam2...
Sib baek tak patah patung tu, kalau tak haru kena marah dengan tauke Cathay...
Afiq dan Cathay... sudah 3 tahun bersama...
Yana dan justin bibir... ops bieber
Tolong jangan korek telinga saya... hepp
Wohoooo... ini adalah magik...

Ntah apa2 lagi gambar anaknda berjimba2... jeles maknya tau. Tapi duk ngan Amani lagi beshhh, sebab dia rajin tolong sepahkan segala barang yang dikemas. Contohnya ai lipat baju, Amani amik baju yang …

Restoran Rebung da'beshhh

Image
Vavavavava.... Yummylicious.... Yeszaaa...
Saya ke Restoran Rebung hari ini untuk meraikan PA kat opis yang kena berpindah ke deparment lain. Walaupun saya dan Cacah sudah makan langsat (sesat) sebelum sampai kat sini (kitaorang tawaf satu Bangsar Mall, hengatkan Restoran Rebung kat dalam tu, cheh). tapi akhirnya kami juga orang yang pertama sampai ke sini.
Tada... Restoran ini terletak di belakang Dataran Maybank. Dekat jer dengan Volkswagen Building. Kalau naik LRT Putra berhenti kat stesen Bangsar, dekat ajor. Makan secara buffet untuk lunch dewasa RM38 nett, lain2 harga korang try lah mentelaah kat banner diatas ya :)~nampak ke?? Ni lah Kak Ita, PA Dept ICT yang dirai. Kak Ita kena tukar ke Deparment AED (arkitek bagai la). Sedey memang sedey woooo, tukang sign pos laju saya, surat berdaftar dah merangkap pembantu peribadi ai kekadang. Huhu. Ni gambar suku dari kengkawan department. Semuanya pakat2 buat kelas awal, ada yang dah replaced, postponed class gara2 nak makan2... Khusyuk…

Kenangan Dolu-Dolu...

Image
Seronok bila dapat tengok gambar dolu2 terutama waktu ketika zaman belajar. Menggamit kenangan lama..ceh ceh...Saya dok gelak sowang2 kat depan PC mana taknya ada sorang member kelas dulu ni En. Azwan Ariffin aka Chopp (nama glamer) mengupload segala gambar yang ada tempias2 kat saya.

Sayu, sedih, gembira semuanya ada bila tengok gambar2 ni. MAna taknya sekejap jer masa berlalu. Dulu masa bujang time belajar 'weng' sana sini. Saya dan kengkawan kelas memang aktif dalam berpersatuan. Macam2 aktiviti kitaorang buat; antaranya kem motivasi untuk sekolah (2-3 kali jugak rasanya), sukan tahunan (ni memang meletops), Annual dinner (tok sah cakaplah pasal makan memang tiap2 semester ada)...dan saya mesti terlibat. Hahah sebab saya GK ~ Gila Kuasa...Wakakakaka

Tapi kengkawan saya ni semua dah kawin beranak pinak. Macam2 jenis pekerjaan saya dengar~ ada jadi Kapten Tentera (apakah??), Pegawai Pejabat TAnah (DO), Pegawai sana sini, cikgu, Lecturer..tengah sambung PHD ada 2-3 ketoi...pehhh…

Surprise..........

Image
Hari Sabtu yang beshhh...saya dikejutkan dengan sebijik kek dari adik2 terchenta.. Shodap betul chesse cake (snickers ehhh??). Order daripada on9 rasanya dan Pary (buah hati adik yang gigih mengambilnya). Suka Hakak' sebab dapat celebrate banyak kali bulan ni. Dengan suksesnya naik berat badan mendadak giler2. Kebetulan ianya "surprise", Encik Hubby dan Afiq dah balik umah dulu sebab dia tak tahu. Sebab Encik Hubby sudah penin layan qualifying F1, kepala senoning nak tido. Melepas gitew... See meriah tak walaupun tak ramai. Act my mum dan adik "mak Biq" pun ado...behind the scene :) Seronok....dan terima kasih kepada mereka2 yang belanja KFC. Lepas tu masing2 makan tak berhenti..ayam kena cucuk vitamin C memang enak... Ahaks... Ahaks... Suke tengok muka Amani dengan wajah malu2 kucing bila kena dukung ngan pak cik ensem... Gatai no000... Pary dukung jer ngan orang lain tak nak... cheh... Uncle Pary taraf Pak Cik jer yo. Marah Mak Biq kang... Anyway thanks Pary …

Berhujung Minggu di MPH

Image
Sebenarnya paling terbaik kalau dapat membawa anak2 ke perpustakaan terutama di hujung minggu. Tetapi memandangkan saya dan suami jenis suka pergi jalan2 kat Mall so kedai bukulah tempat terbaik untuk membawa anak2... Minggu ni kitaorang pergi MPH Subang Parade. Antara kenapa perlu ke MPH Subang Parade sebab nak redeem MPH kid's club yang Afiq dapat sebelum tarikh akhir pada 31.3.2011
Macam2 boleh buat kat sini. Selain sudut membaca buku. Ada gak sudut interaktif yang boleh pelanggan membuat eksplorasi dalam dunia web & cari tajuk buku~segala maklumat di hujung jari :)
Dan cam kedai mainan pun ada... tapi mahalnye dooodolls ni. Terkezut mak (walaupun dalam hati sangat berkenan).
Budak kecik yang sangat seronok bersama abang yang rajin melayannya :)
Maknya pun seronok kat MPH hari ni. Bukan hanya kerana sebab banyak buku yang dibeli diberikan diskaun...
Yang paling beshh semua barang diatas dibeli menggunakan voucher RM50. Tambah RM4.30 ajer. Syiokkk betul, alhamdulillah reze…

Hari Jumaat Yang Pening!!

Image
Ingatkan bolehlah hari Jumaat saya membuat kerja-kerja yang perlu disiapkan, relax2 walaupun ada meeting pada hari ini.. tapi lain yang dirancang lain lak jadinya..huhu
Seawal 7.00 pagi saya sudah memekik di rumah; puncanya: Anaqi letak susu Dutch Lady 1 liter kat lantai datangnya si Amani, dia boleh bawah susu kotak tu ngan mulutnya pusing satu dapur....Pehhh menyirap darah tengok karpet kena susu, lantai dapur takleh cakap lah melekit dengan susu...Saya takdelah marahkan Amani sebab memang dia terror buat muka seposen tapi abang dialah yang kena jadi mangsa bebelan saya pepagi. Sampai Encik Hubby "Udah2 ler susu dah tumpah, biar jerlah..lap jer"....Yang nak lap tu lah saya rasa malas apatah lagi nak kena basuh karpet. Balik hantar semuanya ke sekolah saya mulalah membuat kerja pembersihan~membasuh karpet dan lantai dapur.

Lepas tu baru perasan,,,adoiii mesin basuh rosaklak. Dia takleh 'spin'..sob sob

-------------------------------------------------------------ni intr…

Chipsmore Hangus!!

Image
Hancusss Hatiku...
Bila dapati Chipsmore yang dibeli hangus aka terlebih garing...Dahla produk Chipsmore paling digemari sekeluarga~BUTTER CRUNCH!!!
Sepatutnya rasa lemak susu manis2, ni rasa lemak2 hangit..
tapi yang peliknya my kids suke "Sebab ada rasa hangit"..
Patutla masa beli kat Tesco Puchong harga produk RM2.49, jauh lebih murah dari harga biasa. Biasanya pun kalau paling murah pernah beli RM2.99 (itupun jarang sangat)..Rupanya cam biskut reject "terover baked"...Hish nak komplen ke tak hmmm tapi biskut langsai habis dimakan oleh anaknda dalam tempoh tak sampai 30 minitpun...
Rasanya Chipsmore ni kena tukar tagline lah...
dari.."Kejap Ada, Kejap Takde"...
ke.."Kejap OK, Kejap Hangit"...
Hoho saya pengguna yang mengada...nak gi bawa kes tribunal timbangtara la!!!...sebab kalau saman dan menang boleh jadi kaya...hahahahah..
p/s: Patutnya kat tanda harga tertera "RM2.49 Spesis Yang Hangit Sikit, Harap Maklum"...transparent sikit huhu

Bila Anak Ensem Rajin Menolong Ibu Di Dapur!!

Image
Sekarang saya tak perlu menumbuk bawang lagi. Ini kerana kerahan menumbuk bawang tidak ada paksaan buat Akid the ensem boy...
Tumbuk lah selama mana, berjenis2 bawang. Akid dengan sukanya membantu siap pakai spek itam lagi. Multi function spek yang berharga RM16.90 (seteleh didiskaun kan hahaha)...selain buat bergaya boleh gak diguna sebagai perlindung dari kependihan mata :p hasil kerja menumbuk bawang.psss: Ada saper nak book awal2 buat menantuke...bolehler kita berbesen',, haiya!!

Amani, bila dah besar tolong Mummy kat dapur tau!!!...Jangan tahu melawa ajer :)