Bila Cuti Sila Manfaatkan Masa Dengan Terjah Kedai Buku Atau Sewaktu Dengannya :)

Time hujung minggu kalau tak tahu ke mana Dedet pasti akan membawa kami sekeluarga terjah kedai buku. Feveret port MPH One Utama. Selain dari anak-anak saya boleh membaca sambil gembira, saya lebih teruja membelek majalah yang ada di pasaran semasa. Hik hik :)
 Dowang ni dah macam kawan baik. Sehati sejiwa sebab dua-dua tak reti membaca lagik.
 Lepas tu BZnya mencari buku. Macam tahu-tahu jer buku apa yang sesuai dengan usia.
Dan biasanya warna dan karektar muka depan buku menjadi pilihan mata utama. Warna meriah serta gambar kartun pilihan Amani semestinya.
Saya gembira melihat anak saya seronok berada di sini. Walaupun masih belum pandai membaca seperti kakak dan abang mereka. Tapi keinginan untuk membelek dan berdiskusi menggunakan bahasa sendiri tentang apa yang difahami menerusi ilustrasi sudah cukup baik sebagai permulaan semangat CINTAkan gedung ilmu!

Comments

Em's Family said…
exactly.. i pun tak kisah kalau nak habiskan masa dalam mph je rather than merayap tempat lain
samelah,wpon anak2 xpndi bace lg tp suke je bile tgk diorg pon ala2 bz belek buku,kih3
Mama Zharfan said…
dua2 pun sgt comel ;)