Preview: Sumpahan Kum Kum

18hb Jan 2012 pukul 8 malam adalah hari mengedet Dedet bersama  anak-anak teruna beliau. Bukan main sakan nak tengok citer seram sambil-sambil boleh berselisih bahu dengan pelakon-pelakon lama dan baru Sumpahan Kum Kum :p
Kali ni dowang tak bagi tiket tapi bagi stiker sebagai pas untuk masuk menonton.
Cam biasa preview tajaan MIG mesti ada makan-makan yang besh. Walla!!
Abe produser kena interframe sokmo,budget memang banyak filem keluaran MIG tahun ni. Pakcik David yang kayo!
Artis-artis yang retis bersama Abang Naz yang sempoi.
Cam biasa mesti ada sesi interbiu ngan wartawan. Jawab mesti kena lentok, ada aksi2 manja supaya mudah dapat tawaran untuk filem-filem seterusnya. Hahahaha.
Ustaz MIG... Hehehehe..
Pengarah Bob yang sedang meningkat naik namanya.

Ini jer gambar yang Dedet amik? Adeh!!! Tu lah dier malas nak usung DSLR so bawa henpon yang bunyik jamnya slow ajer. Tensen mak! Apapun ramai yang memberi komen citer Sumpahan Kum Kum seramnya sangat mengancam! Boleh luruh weh jantung, hati dan pankreas. Tapi dalam ramai2 anak, ternyata Afiq (5 tahun) sangatlah hebat sebab takde reaksi rasa terkejut dan takut. Relax jer, tak seperti Dyat dan Dedet yang terkujat berberapa kali mungurut dada, Dyat, ko takut sekali ya sampai mengeluarkan air mata, hahahaha.

Dedet bagi rating 4/5, cerita seram keluaran bumiputera terbaek setakat ni. Cuma Anaqi duk bising citer ngan saya, "Apsal hantu tu asyik cakap 'Assalamualaikum, kum... kum...' Dia hantu boleh bagi salam ke?" Hahahahaha. Akid jawab apa tau "Dia hantu beragama ISLAM!"... Pengsan :p

Dan pastinya saya nak gi tonton gak, wohoooooooooooooo!!
sinopsis filem ni kasi mood seran uolls naik!!
Synopsis: The story begins when Mila, a girl plagued with acne, becomes too ashamed with her looks that she goes to see a local shaman to obtain a charm needle treatment. However, the treatment comes with the condition that Mila cannot look into the mirror for 44 days, to which she agrees. At work, Mila experiences a huge change in her life when men start giving her second looks and attention. Elated, Mila runs home to look into the mirror to see the change that has come over her, only to realize that she has broken the condition that she had been given. Her face then becomes uglier than before, and Mila returns to the shaman to restore her face, only to be given another condition much worse than before.



Comments

Mama Zharfan said…
takut nak tgk...tapi sinopsis sgt menarik tu..
Em's Family said…
i tak berani lagi nak tengok cerite hantu.. penakut :p
Hermit said…
memang besh! syabas pengarah Bob memang pandai wujudkan rasa seram (dlm diri penonton) sebelum hantu muncul mengejut... yg bagusnya kebanyakan wajah hantu yg muncul hanya sekejap (or sepintas lalu) so penonton tak sempat nak perhatikan rupa secara details, ini penting kerana make-up hantu bagi filem2 Malaysia masih nampak 'fake' & tak setanding filem Hollywood... tak sabar nak lihat lagi filem2 abang Bob (dah minat nih)... :)
ummi aiza said…
Tulah akibatnya bila muka ada jerawat jumpa bomoh?? Oxy kan ada kihkihkihkih.
wahh kalah retis asik pg prebiu jerrr
wahh kalah retis asik pg prebiu jerrr
eB ezrin said…
aper kena ngena dier ngan watak laki tuh eh? sebok nk tau tapi mls tgk wyg. ekekekek ;p
Me kalau boleh takmo bawak Dania tgk citer hantu. Takut dia takut sampai jadi penakut dengan hantu. Lagipun mmg dia akan tutup mata tengok citer hantu. Hehehe....