Tuesday, January 17, 2012

Saja Nak Ngaku, Ini Adalah Keropok Ngaku Air Tangan Daku :p

Buah ngaku pujaan hatiku :)

Projek wiken baru-baru ni, masa bershopping di Carefour saya sambar lebih kurang 1kg lebih buah ngaku a.ka. nama komersial "arrowhead". First time beli, inipun terpengaruh dengan status2 tentang buah ngaku di FB Ibu Damia dan Mama Tisya. Masa mula2 beli Encik Hubby siap perli-perli saya, awak ni beli buah "ngarut" jer ni. Tahuke masak camne?

Iskhh, sungguh tak memotivasikan saya, hahaha. Balik dari sopping perkara pertama saya buat ialah "goreng buah ngaku!"
Saya takde sagat yang boleh memotong nipis-nipis. So gigih jugaklah potong pakai pisau. Amik masa dan tentunya saiz kenipisan tidak sama.
Dah siap, goreng ajer dalam kuali yang ada minyak yang cukup panas. Kena sentiasa gaul sebab keropok ngaku cepat jer masaknyer, ala macam goreng keropok ikan segera :)
 Tadaaaaaaaaaaaa!!!
Ni suku jer, banyak lagi sebenarnya. Dan Encik Hubby punyalah suka makan keropok ngaku saya ni. Siap kata lagi "kalau tahu awak boleh goreng keropok ngaku ni, kita patut borong banyak-banyak buahnya tadi".  Hik Hik.

Trylah buat uolls tak susah manapun :)
TQ ya Ibu Damia (Duta Keropok Ngaku) coz share pasal Keropok Ngaku ni :)

10 comments:

Nana said...

Hahahahaaq...
Kan dah kata
Sape yg dah try sure kata sedappp
Nk tak cukup nk kena bli lagi

Mama Zharfan said...

memang sedap :)

mayangsayang said...

wah kena buat gak ni.. tak susah mana pun.. macam keledek goreng aje kan cuma lebih nipis ekk cam potato chips gitu ...

Ida Rahayu Yahya said...

totally sedap...

Cute Mum said...

sedap sangat ker?
semua kata sedap..
uyun jer yang malas nak pergi beli..
heheh..

Devi da Lil' DeviL said...

setiap tahun before CNY, i memang cari merata rata untuk membelinya before balik kg...tahun ini blum beli lagi..so NAK ORDER boleh? hehehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

nk kena cuba ne

Hermit said...

memang sedap... tak cukup makan :)

Cik Akmal said...

senang jer cara buat.. nak try lah.. salam kenal, 1st time singgah sini.. :-)

Wildan said...

Dimanak sambil nonton televisi sangat pas lah