Preview : Hantu Dalam Botol Kicap

Selasa 7hb pukul 8 malam, anakanda2 saya dan Encik Hubby dapat jemputan dari MIG on-9 untuk menghadiri majlis preview "Hantu Dalam Botol Kicap". Genre filem ni komedi-seram arahan Abang Zack (pengarah dari MIG)
Tempat pendaftaran, mengambil pas masuk yang agak lengang.
Ruang legar pelancaran + makan2 padat dipenuhi artis-artis yang terlibat dengan movie ni, reporter dan para jemputan yang terpilih dari web MIG Online.
Menu hampir sama cam "Sumpahan Kum Kum"...  Ada nasi goreng, spaghetti, sandwich, fried chicken wing, kek etc... Tapi ternyata apa yang dihidangkan di TGV Sunway Piramid memang lebih sedap! Lapar kot? :)
Yana yang sudah gemoks. Kuat betul makan lately ni. Kata nak jadi atlet mana boleh berisi sangat anak oi.
Ni memang stail Dedet, ikut suka hati jer anak nak makan kat mana, janji selesa. Makan cam kat umah sendirik ya :p
Barisan pelakon... Dari kiri; bapak, anak bongsu, awek kampung, nenek, along, angah, samseng kampung..
Watak adik bongsu & along... tengah ditemuramah oleh wartawan.
Nenek brutal a.k.a tok bomoh & Yana... (tok ke nek?).. I dunno lah :)
Cam biasa sebelum tayangan ustaz baca doa...

David Teo in da house. Giler lawaklah Mejar David ni, bila bagi ucapan mesti nak buat owang ketawa. Contoh statement lawak malam tu dari David "Semoga anda semua dapat menggembirakan filem ini"... Sesuke hatimu jerlah, hahahaha.
Pengarah Abang Zack...

Review dari Dedet: Ok ler citer, seram + lawak... First time tengok Afiq tutup muka, pelik!? Walhal selama ni dia 'tiada perasaan'. Even masa 'Sumpahan Kum Kum' yg lagi seram pun dia rileks je... Mungkin dia takut kat hantu gemok yg melampau?  Untuk kualiti dan persembahan citer, Dedet bagi 3 dari 5 bintang. Ok ke errkkk???



Comments

Mama Zharfan said…
me tak suka citer hantu hehhehe
Nana said…
owh dah tukar port ek
biasa kt MBO
madammondoq said…
tulah.. i ingat kat MBO.. rupanya sudah tukar da...
mz- me layan jer...

nana dan madam- makanan kat sini lagik best dan shodap :)
- zuriey - said…
tgk trailer cam kelakar je
azelyusoff said…
semlm tgk citer ni. bagi saya langsung tak best.