Wednesday, March 14, 2012

A Celebration of Togetherness ~ Oreo 100th Birthday

Saya mulakan entri dengan ucapan terima banyak to my BFF yang baik hati "Suzz" yang memberi saya 3 tix untuk naik belon panas eksklusif sempena dengan sambutan sedunia OREO 100 tahun :)

Ekceli saya tahu juga kisah naik belon dari blog Eriqazz tapi masa tu cam kurang berminat sebab plan asal acara ini bakal dianjurkan di Padang Merbuk KL. Jauh deh dari rumah :P Tapi disaat-saat akhir penganjur tukar plan lak dekat Padang Astaka PJ, yang mana lebih kurang 10 minit jer dari rumah. So saya memang excited lah nak bawa anak2 pergi. Kebetulan Suzz tak dapat pergi so die offer kat antara kawan2 yang rapat dengan beliau- Ezz, Mira dan Me...

Sebab saya lebih pantas daripada Mira memberi respon " I nakkkkkkkkkkkk..."
So tix 3 keping tu saya dapatler... Mira jangan majuk, hik hik
Sampai2 kena daftar dulu naik belon panas. Kena sain perjanjian ala "kalau jatuh tanggung sendiri lah", huhu
Anak-anak saya yang begitu ceria dan selamba pergi event pakai baju nak tidur jer (terutama Afiq)
Akid yang begitu excited, tapi penakut nak naik belom panas sebab mempunyai masalah "kegayatan" yang melampau :p
Banyak aktiviti kat event ni. Dan yang paling Anaqi suka main #apakenamabenda ni, huhu
Ada kot 5 kali die duk main game ni, buat rasa sakit punggung aderlah, hahaha.
Tibalah acara untuk menaiki belon panas... berlecak kawasan padang tu sebab baru lepas hujan :P
Nampak cam tinggi tapi takdelah tinggi manapun...
My Yana dari atas siap lambai saya, Amani kat bawah. Termasuklah...
My Akid yang takut pada ketinggian, hahahaha.
Rela tu duk bawah, sikit pun tak de rasa jeles kat abang, kakak dan adik yang berada di atas.
Lepas naik belon panas, layan games2 kat booth yang disediakan di situ.
Anaqi paling suka main Nerf (faveret die nih)
Yana pulak duk giler memanah. Siap minta Dedet belikan set memanah untuk dia satu.
Saya paling takut games ni... tapi rasanya ni takde kot renjatan elektrik hehehe...
Ada juga aktiviti "simple" kat atas stage untuk kanak-kanak.
So, ini adalah habuan anak2 saya yang begitu excited main games kat setiap booth dan kat atas stage. Stok 2 minggu jer ni, hahaha. 

Apa yang BESH tentang event ni--> ianya jemputan eksklusif. Tak ramai orang, tak perlu bersesak. Walaupun nampak cam tak meriah tapi still anak saya berasa seronok sebab dapat main games macam-macam kat situ. Rasanya kitaowang antara yang awal juga sampai dan antara yang terakhir beredar pulang.

Apapun:

TAHNIAH OREO SUDAH 100 TAHUN ANDA RUPANYA :)

4 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mmg bestla bila tak sesak.. kalau sesak pening jugak

Mama Zharfan said...

nampak besh ;)

Ummi Dania Yasmine said...

bestnyer....untung u dpt gi. i pun kat tepen so tu yg tak dpt pi. Walauapapun memang rezeki u Ayu!!!!

mama_umar_maryam said...

beshnyerrrr..naik yg mase kt sabah tu pon dh gayat..xtaulah klu nek belon panas nih