Karnival Animax di One Utama

Hari Ahad lepas, errrk semalam lah yek!
Berlangsungnya Karnival Animax di One UTama...
Hari Sabtu terbuka untuk pemenang Astro yang terpilih...
Hari Ahad kul 12pm-3pm untuk pemegang kad OU...
dan 3pm ke atas untuk orang awam...

Dan maik aihhh!!!
Ramainya manusia, rasanya boleh tenggelam duk kat situ lama-lama..
Sebab ramai ghupenya peminat animasi dari Jepun...
Lepas tu paling best banyak giler orang berpakaian karektor animasi...
Antara yang minat saya sekumpulan ninja dan naruto..
yang lain2 saya tak kenal der...
Iskk saya bab2 animasi bagilah kat Dedet ngan my BIL...
Dowang ni memang giler kat kartun animasi...
Bukan setakat komik berkotak2...
Cam my hubby set DVD dan koleksi figurine pun ada :)
My KIDS lak kaki Gundam :)
Saya, Amani dan Yana layan patung Barbie jer...

Melalut lakkkk...


Ni antara karektor yang ada kat karnival tu...
Dan ini lagik...
Ini tak tahulah apa nama karektor dier... cam ala2 kucing jadian pun ader...
Ni pun, saper ntah...
Ni antara karektor yang paling bersopan..

Boleh dikatakan lebih 100 karektor yang muncul. Even orang yang datangpun ada yang pakai pakaian ala kartun animasi, siap ngan rambut pelesu, parang plastik... saya cam terserempak dengan karektor lain "budak getah"... Tapi rugi aa tak amik gambar... :(

Ada banyak booth yang boleh kita main dan dapat souvenir. Tapi memang menuntut kesabaranlah sebab kena beratur panjang sangat, lembab gak dan ramaiiiiiiiiiiiiiiii sangat orang. Hanya saya, Akid dan Yana jer yang sanggup beratur. Anak saya yang lain termasuk Dedet lebih rela membuat aktiviti seperti menconteng dinding dan mewarna :)
Nampak tak Anaqi punya remark? :p
Afiq dengan gajah kiutnyer--hahaha
Kat situ diberikan wool candy free... My Amani memang sukerlah...
Termasuklah  budak gigi karat ni yang bakal menjadi menantu Cik Wan Steddy, hik hik
Duk main kaler2 sesuke hati deme sambil menunggu mak dier duk main games kat booth :)
Saya join game atas pentas, dan Amani kan memang giler stage. Tu yang menyibuk naik sama.
Kena main game ala "sambung paip dan masukkan air paling cepat". Team saya menang ya, hik hik.
Hadiah  ni saya dapat masa main game kat atas stage :)
Best gaklah hehehehe
Saya sebenarnya duk giler kutip paper bag Animax yang besar ni. Kutip2 dapat dalam 10 beg... Wahahahahaha... buku nota tu pun comey gak :)
Ni lah kad yang kena dapatkan cop sebelum dapat souvenir...

Event ni BESH cuma silaplah penganjur buat dalam mall. Saya pernah tengok Yatie Chomey buat review pasal acara lebih kurang macam  ni tapi kat Jepun. Dowang buat kat taman rasanya. So, bagi saya kalu buat kat taman lagi meriah dan tak perlu bersesak. Apatah lagi karekter2 animasi ni berlegar2 kat sana-sini, dowang mesti kena approach ngan public nak ajak bergambar. 

Saya tiba-tiba suka lak kat kartun animasi...
Kartun die cantek dan ada unsur2 lawak sengal :P
Terasa nak amik pakej yang ada ANIMAX lak kat Astro... hik hik

Comments

Mama Zharfan said…
nampak besh gak :) byknya paper beg u rembat ngeh ngeh ngeh
best tapi sesak... u nak 1 tak...boleh i reserve kan :)
banyaknyer paper bag...huhuhu...
wah beshnye..
animax ni bkn bdk jerk suka...mmg byk org2 dewasa yg suka pun
wahh mng tu game sambung paip!hahaha,bestnyer nmpk amani mkn gula kapas tu
yatie chomeyl said…
aah kat sini event anime buat kat taman. tp suini sjeuk ok la kot, kalau kat msia..tgh2 hari buat kat taman..karang meragam pulak budak2 kecik tu hehe

Popular Posts