Tuesday, May 1, 2012

Beli Spek Murah Pakai Untuk Bergaya Ajer!

Dah lama... Si Afiq ni merenggek kat Dedet...
Spek Ben 10 dier yang 20 hengget tu hilang...
Duk bising minta belikan baru...
Sayang woooo spek mahal2 camne lah boleh hiilang...
Hilang dalam rumah lak tu, hahahhaha...
Nak buat camana bilik dowang cam tokang pecah yang karam...
Dedetkan mana boleh anak menyebut lebih 3 kali...
Terus cam terlekat kat memory kepala...
So kali ke 10 die terus ajak saya, Afiq dan Amani pergi SS2 Mall...
Pergi kedai D.I.Y yang memang ada jual macam2 barang dengan harga yang sangat murah dan terbaloi-baloi, hahahaha

Gigihlah 3 beranak ni duk carik spek di Kedai D.I.Y :)
Beli spek... dan dan terus pakai lepas bayaq... bakpelah gelojoh benor...
Afiqlah insan yang paling hepi petang itu setelah barang yang diidamkannya dapat dimiliki...
Siap peace... peace gitu...
So Afiq walaupun spek itu tidak semahal Ben 10, jaga jangan hilang...
Dan Afiq telah menggantung spek mata hitamnya dalam kereta saya...
Minah senonit tak yah cakaplah...
Kalau dapat barang untuk bergaya... Terus koya ala-ala jadi model Kim Kardashian :)
Bukan main pose sebab dapat spek merah...
Ala2 model majalah, hahahaha...

So total damage : Spek hitam Afiq = RM1.50, spek merah Amani = RM1.90

OTW balik nampaklah Chatime, teringin nak minum tapi tak sampai hati nak cakap saya nak minum "air chatime". Dalam hati dah bersuara-suara mengingatkan diri sendiri "Ooooooo spek anak beli murah tapi bila nak minum air sanggup tu beli yang mahal..." Gulpppp... pendam jerlah perasaan nak minum air mahal...

6 comments:

Mama Zharfan said...

spec ben 10 my zharfan punya...ilang gak..kena curi masa me letak dlm trolley masa ronda2 kat giant. me beli spek tu kat jusco harga RM26 :(

Em's Family said...

spek emir paling mahal i belli rm8 je.. lepas tu dia campak nyer

mama_umar_maryam said...

huhuhu..samelah..klu beli yg murah2 utk anak..xsmpi hati nk spend lebih sket kan..tp td terbeli chatime plak saye ;p

ummi aiza said...

Last weekend akhirnya saya minum chatime, setelah puas baca kat blog sana sini pasal kesedapan air tersebut. Husband saya 'paksa' beli lepas tak tahan dengar saya buat review/sinopsis pasal air tu sebanyak 100 kali haha. Tapi honestly, kat tekak saya rasa biasa2 je. Salah order kot.

Yatie said...

amboi amboi amani.... cunlah awak

Ezna said...

i beli spec barbie untuk dania...errr entah kemana specnya tu...hehe